Hlavní obsah

Vítkovicím se bortí tým. Mimo je osm hráčů i gólman číslo jedna. Skládat sestavu je těžké, připustil trenér Holaň

V úvodním utkání série sebrala Olomouci výhru a Janu Bambulovi gól úspěšná trenérská výzva vítkovické střídačky, 21letý útočník na premiérovou trefu v play off ale o moc déle čekat nemusel. Trefil se hned o den později a v páté minutě druhého zápasu odstartoval úspěšnou olomouckou odplatu za porážku v prvním zápase. Olomouc vyhrála na ledě Vítkovic 3:1 a srovnala sérii na 1:1.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Vítkovic Miloš Holáň na pozápasové TK.

Článek

„V minulé i této sezoně dostává více prostoru na ledě. Váží si toho a je za to i odměněný," chválil nejmladšího člena olomoucké sestavy 21letého Bambulu trenér Zdeněk Moták. „My spolu máme takovou malou sázku. Vsadil jsme se na začátku sezony, že nedá určitý počet gólů a on už je dal. Tak to teď v play off o vždy o jeden navyšujeme. Pořád s ním prohrávám a stojí mě to už docela dost peněz. Ale to nevadí," usmíval se po první výhře v předkole Moták.

„Hraje suprově. Já už ho v sezoně chválil, bruslí mu to, je nebojácný. To ho pak odmění. Když mu gól vzali včera, tak se ho dočkal dneska," velebil parťáka z útoku ve druhém zápase dvougólový Jan Knotek.

„Cílem je vždy venku alespoň jednou vyhrát. Škoda, že jsme to neurvali i včera, ale na to už nemá cenu se dívat. Super, bereme jeden bod a budeme to chtít doma ukončit," pokračoval centr druhé olomoucké řady.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Na ledě to jiskřilo. Zleva Samuel Bitten z Vítkovic a Jan Švrček z Olomouce se postrkují.

Vítkovice se před odvetami na Hané dostaly do obtížné pozice. A nejen proto, že doma jedno utkání ztratily. Přišly i o klíčové hráče. Po prvním utkání série vypadli obránci Roman Polák a Petr Gewiese, kteří byli zranění už na konci základní části. K nim se přidal také brankář Aleš Stezka a střelec Dominik Lakatoš, jenž odstoupil po první třetině druhého utkání série.

Mimo sestavu jsou dlouhodobě Roberts Bukarts, Rostislav Marosz i Rob Flick. „Je play off, o zdravotním stavu hráčů se bavit nebudeme. Až skončí play off, určitě řeknu, jak na tom jsou. Nicméně je strašně těžké bez nich skládat sestavu," řekl trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Druhé utkání tak v elitní formaci vedle Lukáše Krenželoka a Jana Hrušky dohrával Tomáš Guman, pro kterého to byl teprve čtvrtý extraligový zápas v této sezoně. „K týmu jsem se připojil v pátek před prvním utkání. Nejsme na tom se sestavou moc dobře, ale nesmíme se na to ohlížet. Je to na nás ostatních, abychom to zvládli," zdůraznil 24letý útočník Vítkovic.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice