Hlavní obsah

Vítkovický pátek třináctého, pád s posledním. Nešly nohy, ruce ani hlava, povzdychl si Holaň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vítězném třízápasovém tripu se hokejisté Vítkovic vrátili domů jako lídr extraligové tabulky, podruhé v sezoně vyprodanou domovskou arénu ale vůbec nepotěšili. Podlehli poslednímu Kladnu 0:3 a znovu přepustili první místo Pardubicím. První čisté konto v extralize si v devatenáctém zápase zapsal 24letý brankář Kladna Adam Brízgala.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jaromír Jágr z Kladna a Roberts Bukarts z Vítkovic.

Článek

„Chytal výborně. Několikrát mu to tam nebezpečně poskakovalo před brankou, ale všechno pochytal," chválil obránce Středočechů Tomáš Voráček.

„Před zápasem jsme si řekli, že nemůžeme hrát připo.raně, protože když má člověk strach, tak dělá více chyb. Na druhou stranu jsme věděli, že Vítkovice hrají skvěle a nemůžeme s nimi hrát úplně otevřený hokej. Čekali jsme na chyby a využili je," hledal příčiny vítězství Voráček, jenž Kladnu vypomáhá z prvoligové Poruby.

Do stejného týmu si pro hráčskou výpomoc do obrany, kde scházeli distancovaní Koch a Gewiese, sáhly i Vítkovice. Dres Vítkovic oblékl po šesti letech 31letý Adam Sedlák. „Šance zahrát si zase v extralize potěšila. Je to změna, ale hrálo se mi dobře. Škoda, že nám to dnes nešlo. Nějak nám to nebruslilo, nechodily puky. I tak jsme nějaké šance měli, ale bez gólu se vyhrát nedá," vykládal Sedlák.

Na poslední Kladno i s Jaromírem Jágrem v sestavě přišlo do Vítkovic maximální počet 9833 diváků. Domácím jako by vyprodaný stadion ale ani podruhé v ročníku nesvědčil. Když přišel „plný dům" na Třinec, byla z toho první domácí porážka v sezoně bez zisku bodu (1:2). Proti Kladenským se ostravskému týmu vedlo ještě hůř. Nevyužili ani jednu ze čtyř přesilovek, ve čtvrté navíc inkasovali z hole Tomáše Plekance třetí gól.

„Porážka před fantastickou kulisou nás mrzí. Dneska nám nešly nohy, ruce ani hlava a na Kladno jsme nenašli recept. Asi bychom gól nedali, ani kdybychom hráli dalších šedesát minut. Nefungovalo nic, řev v kabině, ani pohlazení. Špatný zápas," povzdychl si trenér Vítkovic Miloš Holaň.

„Odehráli jsme fantastickou šňůru venku a jako by nám došly síly, nevím. Možná takový zápas potřebujeme, abychom si uvědomili, že bez dřiny a nasazení nám nikdo nic nedá. Nenastartovali jsme se ničím, nikdo ten prapor nezvedl," dodal Holaň, kterému kromě potrestaných beků chyběli pro nemoc či zranění také útočníci Mueller, Marosz a Lindberg.

„Mueller má virózu, Marosz a Linberg zlomený prst. Marosz už by se měl brzy vrátit, Lindberg nejdřív v únoru," popsal stav marodky Holaň.

Reklama

Související témata: