Hlavní obsah

Vlasák končí v roli sportovního manažera Plzně. Zlákala ho nová výzva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sedm let strávil v klubu coby hráč, devět jako sportovní manažer. Teď se však cesty Tomáše Vlasáka a hokejové Plzně rozejdou. Devětačtyřicetiletý bývalý útočník skončí ve funkci 30. dubna, oznámili to Západočeši na svém webu. Dle informací Sport.cz zamíří z jedné Škody do druhé, od příští sezony by totiž měl plnit stejnou funkci v Mladé Boleslavi.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. HC Verva Litvínov 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Jako produktivní forvard pomohl Plzni k jedinému titulu, od sezony 2015/2016 pak trojnásobný mistr světa přesedlal do pozice sportovního manažera. Střídavě čtyři sezony vypomáhal také v roli asistenta, především však řešil skladbu kádru. I s nižším rozpočtem modrobílí získali tři bronzy za čtyři roky.

Teď však Škoda čtyřikrát v řadě vypadla už v předkole a navenek byly znát i neshody Vlasáka s vedením klubu, spolumajiteli Martinem Strakou a Janem Šmuclerem. Nesouhlasil například s brankářskou výměnou Dominika Pavláta za Milana Kloučka z Pardubic.

Že by za koncem byly právě rozdílné názory, však Vlasák dementuje. „O svém odchodu jsem za posledních několik týdnů slyšel velkou spoustu spekulací. Předně chci zmínit, že z klubu neodcházím z důvodů jakýchkoliv rozepří, nesouhlasů nebo hádek,“ uvedl pro klubový web.

„Vždy jsem si v Plzni vážil toho, že mohu otevřeně říci svůj názor. Ano, je pravda, že jsem nesouhlasil s finálním rozhodnutím jak u některých příchodů, tak také odchodů. Ale to k naší práci patří. Za mým odchodem jsou osobní důvody a také touha vyzkoušet něco nového,“ prozradil Vlasák. Dle informací Sport.cz ho nalákala nabídka Mladé Boleslavi, kde bude od příští sezony vykonávat stejnou funkci. V juniorce středočeského týmu navíc působí i jeho 19letý syn Marek, kterého však téměř celou sezonu trápilo zranění.

Spolumajitel plzeňského klubu Martin Straka tak bude muset za Vlasáka najít náhradu. „Tomášovo rozhodnutí plně respektuji a nebude se mi s ním loučit jednoduše. Společně jsme toho hodně prožili jak na ledě, tak i mimo něj. Naše pracovní cesty se rozcházejí v dobrém, a i když jsme vždy neměli na věc stejný názor, dokázali jsme najít řešení,“ uvedl.

„Martin Straka je jedním z nejlepších lidí, které jsem v životě potkat. Chtěl bych mu velmi poděkovat za příležitost, kterou mi dal, nasbíral jsem v Plzni obrovské zkušenosti. Celému klubu přeji hodně štěstí a úspěchů do dalších let,“ uzavřel Vlasák.

Reklama

  Pardubice - Třinec zítra 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec