Hlavní obsah

Posila pro Vítkovice! Z Pardubic jim vypomůže dvojnásobný mistr extraligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejové Vítkovice se rozhodly zareagovat na početnou marodku a především dlouhodobou absenci útočníka Kotaly a z Pardubic získaly na hostování útočníka Tomáše Vondráčka. Dvojnásobný mistr extraligy s Kometou bude v ostravském klubu působit do konce ledna.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Tomáš Vondráček (v červeném) míří z Pardubic na hostování do Vítkovic.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Dvaatřicetiletý Vondráček odehrál v aktuální sezoně za Dynamo 19 zápasů, v nichž vstřelil tři branky a přidal jednu asistenci. Gólem se například podílel na konci září na výhře Pardubic 7:3 právě ve Vítkovicích.

V poslední době ale neměl na východě Čech potřebné herní vytížení, z posledních sedmi duelů chyběl v sestavě hned pětkrát.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Pardubice 2:5 (48. Vondráček)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Věříme, že se do zápasového tempa brzy dostane,“ okomentoval Vondráčkovo hostování sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

„Jsme rádi, že nám Pardubice vyšly vstříc a že do konce ledna můžeme využít služeb Tomáše Vondráčka. Je to výborný útočník, velmi zkušený, do minulé sezony působil jako kapitán v Karlových Varech, a to, že je v kádru silných Pardubic, jen svědčí o jeho hráčských kvalitách. Věříme, že nám pomůže.“ říká sportovní ředitel, a zároveň asistent trenéra Vítkovic Roman Šimíček.

Pro Vondráčka půjde už o páté extraligové angažmá. Kromě zmíněných Komety, Karlových Varů a Pardubic působil i v Plzni.

Urban jde z Pardubic hostovat do Litvínova

Dalšího svého útočníka Tomáše Urbana, který však v současné sezoně nastupuje spíše za rezervu v Chance lize, pustily Pardubice na hostování rovněž do konce ledna do Litvínova. S jednadvacetiletým centrem však ještě předtím prodloužily kontrakt do roku 2027.

Urban je nejproduktivnější hráčem pardubického béčka, ve 26 zápasech zaznamenal 10 gólů a 11 asistencí. Za A tým Dynama odehrál v aktuálním ročníku extraligy čtyři extraligové duely a pět v Lize mistrů.

„Tomáš Urban s námi podepsal nový tříletý kontrakt a v rámci jeho dalšího rozvoje a na základě jeho výkonů v letošní sezoně jsme ho uvolnili na téměř dvouměsíční hostování do Litvínova, kde by měl nasbírat extraligové zkušenosti,“ vysvětlil Salfický.

„Tomáše jsme měli v hledáčku delší dobu, jsme rádi, že nás nyní doplní na hostování. Má obrovskou chuť se prosadit v extralize a hrát za Litvínov,“ říká sportovní manažer Vervy Tomáš Vrábel s tím, že hostování může být předčasně ukončeno po 30 dnech.

Reklama