Hlavní obsah

Voženílka úspěch Motoru nepřekvapil. Komu bude fandit ve finále?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V play off patřil i přes komplikace se zlomenou čelistí k nejlepším hráčům českobudějovického Motoru. Daniel Voženílek skóroval hned pětkrát v řadě a i přes dvouzápasovou absenci způsobenou zraněním vyrovnal Milana Gulaše a Lukáše Pecha, nejlepší střelce Jihočechů ve vyřazovacích bojích. Sezona pro něj přesto skončila v semifinále. A před finálovou sérií má jihočeský Terminátor dilema, komu fandit. Ve Spartě letos krátce hostoval, zatímco v Třinci bude hrát od příští sezony.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Daniel Voženílek se bezprostředně po dvou operacích čelisti vrátil zpátky do hry.

Článek

Šestadvacetiletý útočník do týmu Pražanů zamířil těsně před Vánoci, na konci ledna už ale putoval zpět na jih Čech. Za Spartu stihl jen osm zápasů. „Ale mám tam dost kamarádů, navíc na titul čeká už patnáct let. Ovšem Třinec je ohromně silný. Těším se, potkají se dva nejlepší týmy v Česku. Je těžké se rozhodnout, komu budu fandit," přiznal Voženílek.

Pardubický odchovanec kvůli zlomenině čelisti, kterou mu při tréninku nešťastně přivodil budějovický kapitán Milan Gulaš, chyběl v prvních dvou zápasech semifinálové série. V krátkém sledu prodělal dvě operace, už po dvou dnech byl ale zpátky. Se zadrátovanou čelistí a celoobličejovým krytem.

Příklep s Radkem Dudou před finále extraligy. Druhý díl hokejového pořadu Sport.cz.Video: Sport.cz

„Jsem rád, že jsem mohl sezonu ukončit na ledě. Dařilo se mi už ve čtvrtfinále proti Pardubicím a nechtěl jsem sledovat zápasy z nemocnice," prozradil Voženílek, který se po zranění zapojoval i do mnoha šarvátek. „Spoluhráčů jsem se musel zastat. Ale hlavu jsem trochu schovával," připustil.

V posledním pátém duelu si České Budějovice vypracovaly velké množství šancí hlavně v první třetině. „Cítil jsem, že máme víc ze hry a můžeme urvat vítězství," řekl Voženílek. Jenže na konci úvodní části Motor prohrával 0:1. Ve druhé části sice otočil, ale Pražané si v závěru vzali těsný náskok zpět a zvítězili 3:2.

Rozhodly zejména přesilové hry. Motor jich měl k dispozici osm, ale nevyužil ani jednu. „Celou sérii jsme byli v křeči. Na přesilovky máme skvělé hráče, ale bohužel se nic nesešlo. Zápas jsme mohli v početních výhodách zlomit," uvědomoval si útočník.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Budějovický Daniel Voženílek (ve žlutém) se i přes nepříjemné zranění soubojům nevyhýbal. Na snímku z pátého semifinále se ocitá pod tlakem sparťanského tandemu David Němeček, David Kaše.

I přes porážku se Spartou 1:4 na zápasy bude jihočeský křídelník vzpomínat na sezonu rád. „Jsem na tým hrdý. Poskládali jsme velmi silné mužstvo. Ani mě nepřekvapilo, že jsme došli tak daleko," prozradil Voženílek.

Sám byl jedním ze sedmi hokejistů, kteří prožili loňské trápení Jihočechů a poslední místo v tabulce. O to víc ho mrzí, že o tolik zkušenější a silnější tým letos nedokázal do finále postoupit. „Máme několik starších hráčů, pro které to mohla být poslední šance zahrát si o titul. Několik jich odejde, někdo možná skončí kariéru," mínil Voženílek.

Také to Jihočechy speciálně motivovalo. „Po druhé třetině jsme si říkali, ať ještě zabereme, protože ve stejné sestavě už se znovu nesejdeme. Škoda, že končíme," doplnil smutně Voženílek po posledním extraligovém duelu sezony.

Kdo ovládne letošní extraligové finále?
Třinec
49,8 %
Sparta
50,2 %
Celkem hlasovalo 832 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2022

  • Předkolo

  • Vítkovice - logo Vítkovice Olomouc - logo Olomouc
    3 : 2
  • Plzeň - logo Plzeň Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    2 : 3
  • Liberec - logo Liberec Kometa Brno - logo Kometa Brno
    3 : 2
  • Pardubice - logo Pardubice Karlovy Vary - logo Karlovy Vary
    3 : 0
  • Čtvrtfinále

  • Třinec - logo Třinec Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 0
  • Mountfield HK - logo Mountfield HK Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    1 : 4
  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Liberec - logo Liberec
    4 : 1
  • České Budějovice - logo České Budějovice Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Semifinále

  • Třinec - logo Třinec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 0
  • Sparta Praha - logo Sparta Praha České Budějovice - logo České Budějovice
    4 : 1
  • Finále

  • Třinec - logo Třinec Sparta Praha - logo Sparta Praha
    4 : 2