Hlavní obsah

Gulaš odčinil zkrat gólem, vyřazení neodvrátil: Na tým jsem pyšný, ale cítím hlavně zklamání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po jednozápasovém trestu se hokejový útočník Milan Gulaš vrátil v pondělí do semifinálové série extraligového play off. V pátém utkání se kapitán Českých Budějovic dokonce prosadil, ale Motor se Spartou přesto padl 2:3. V sérii prohrál 1:4 na zápasy a sezona pro něj skončila. Gulaš cítí, že Jihočeši promarnili velkou šanci zabojovat o titul.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Smutek Milana Gulaše po vyřazení Budějovic v semifinále play off.

Článek

Převládá po konci sezony smutek, nebo hrdost ze zisku bronzové medaile?

Cítím hlavně zklamání. Před sezonou je pro mě jediný cíl. Získat titul. To se mi zatím nikdy nepovedlo. Ale samozřejmě si vážím každé medaile a jsem na tým pyšný. Poskládali jsme nové mužstvo, sehrávali jsme se. Od druhé půlky sezony se systém stabilizovat, poskočili jsme do elitní čtyřky a postoupili až do semifinále.

Spartu jste v posledním utkání přestříleli. Co rozhodlo ve prospěch soupeře?

Chtěli jsme dát první gól, hodně by nám pomohl. Sice jsme si v úvodu vypracovali spoustu šancí, ale po první třetině jsme prohrávali. Velká škoda, že jsme neproměnili žádnou přesilovku. Sparta v tomto zápase změnila rozestavení na oslabení a nadělala nám tím problémy.

Vaši spoluhráči dokázali ve čtvrtém zápase i bez vás snížit stav série. Věřil jste v obrat z 0:3 na 4:3, což se ještě žádnému týmu v extralize nepovedlo?

Věřil jsem, že soupeře ještě pořádně potrápíme. Měli jsme v podvědomí, že nám může skončit sezona. To nás nutilo makat nadoraz. Pražané ale mají super hráče, kteří se umí prosadit. Rozhodla efektivita. Spartě děkuju za skvělou sérii a gratuluju jí.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zklamání ve tváři českobudějovického Milana Gulaše po prohraném utkání na ledě Sparty.

Už z vás vyprchala frustrace z třetího zápasu, kdy jste po krosčeku na Davida Tomáška nedohrál, a navíc obdržel jednozápasový trest?

Ještě teď mě mrzí, že jsem vybouchl. Ale jsem emotivní hráč, což skoro všichni ví. Play off se hraje na hraně, někdy až za hranou. Ujelo mi to. Mně, zkušenému hráči, který už toho má tolik za sebou. Ale nemůžu to vzít zpátky. O to víc jsem chtěl pomoct klukům k další výhře a odčinit svůj zkrat. Byl jsem jim vděčný, že mi ještě dali šanci si v této sezoně zahrát.

Co říkáte na bojovnost Daniela Voženílka, který ve čtvrtek nastoupil už dva dny po operaci čelisti? Navíc se od návratu prosadil ve všech třech zápasech?

Ještě jsem v kariéře nezažil hráče, co by tohle udělal. Před Vožuchem smekám klobouk. Má zadrátovanou čelist, je chvíli po operaci a stejně je jeden z nejlepších.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Budějovický kapitán Milan Gulaš veze týmu trofej pro 3. tým extraligy.

Cítíte, že v této sezoně byla jediná reálná šance Motoru na zisk titulu?

Nerad to říkám, ale asi ano. Před sezonou se nám moc nevěřilo. Získali jsme však spoustu zkušených a ohromně kvalitních hráčů, přemluvili jsme i Jirku Novotného, který nám hodně pomohl. Táhli jsme všichni za jeden provaz, ukázali jsme charakter a vůli. Přál bych si, aby tým zůstal co nejvíce pohromadě, ale bohužel se asi dost obmění.

Budete sledovat extraligové finále?

Spíš ne, potřebuju si od hokeje odpočinout. I psychicky, mám toho dost. Je mi jedno, jak finále dopadne. Přeju si pěknou sérii, ať se fanoušci baví. A ať vyhraje ten lepší.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec