Hlavní obsah

Vyprodané arény a jiný hokej! Expert chce v play off co nejvíce týmů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyprodané arény, nadšení jsou fanoušci i sponzoři. Dramatické bitvy v play off hokejové extraligy jsou tím nejlepším, co může být. Bývalý reprezentant František Kučera je nadšený a tvrdí, že čím víc mužstev bude hrát vyřazovací boje, tím lépe pro hokej. „Hlavně ať se hraje na čtyři vítězné, na to ať nikdo nesahá," přeje si olympijský vítěz z Nagana v pořadu Příklep na Sport.cz.

Čím víc play off, tím líp pro hokej. Diskuse o systému extraligy v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Letos v Česku dostalo šanci zahrát si play off dvanáct týmů. Moderátor Příklepu Honza Homolka připomíná, zda takový počet trochu nedegraduje dlouhou základní část soutěže. „Čím víc týmů bude play off hrát, tím lépe. Jsou vyprodané arény. Hokej má tady úplně jiný náboj než v základní části," přesvědčuje Kučera.

Šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr, který byl druhým hostem Příklepu, přemítá, že je velmi složité najít správný model, jak hrát play off. „Problém je, koho začlenit do předkola. Měli jsme model, že šest týmů šlo rovnou do čtvrtfinále a týmy ze sedmého až desátého místa šly do předkola. Další čtyři hrály o udržení. Když tam není nikdo odpadlý, má i tohle svůj náboj a dynamiku. Třeba letos by to bylo zajímavé," myslí si novinář specializující se na hokej.

Příklep s hokejovým trenérem Patrikem AugustouVideo: Sport.cz

„Jsem pro, ať je v play off co nejvíce týmů. Pro hokej to bude jen dobře, uvítají to diváci i sponzoři. A hlavně ať se hrají série na čtyři vítězné zápasy," tvrdí bývalý vynikající obránce. A novinář Kézr souhlasí. „Eliminuje to náhodu. Dvakrát třeba někoho porazíš, ale čtyřikrát? To už musíš být opravdu lepší," dodává.

Reklama

Související témata: