Hlavní obsah

Zamítnuto. Řezníček nevyhověl žádosti zdecimovaných Vítkovic, série dnes musí pokračovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení hokejové extraligy zamítlo žádost Vítkovic o odložení zápasů předkola play off proti Olomouci. Série tak pokračuje dnes na Hané.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Samuel Bitten z Vítkovic a Jan Švrček z Olomouce, ilustrační foto.

Článek

Už v sobotním druhém duelu, který Olomouc vyhrála 3:1 a srovnala stav série na 1:1, chybělo Vítkovicím osm hráčů základní sestavy a další museli nastoupit navzdory špatnému zdravotnímu stavu a pod prášky. O den později se na tréninku objevili jen dva hráči a dva trenéři, zbytek mužstva zůstal doma.

„Mužstvo je v úplně dezolátním stavu. Někteří opravdu doslova nemohli vstát z postele. Vysoké horečky, 39 až 40 stupňů. Nechci být jmenovitě konkrétní, ale jednoho hráče musela odvézt záchranka," uvedl o víkendu sportovní ředitel klubu a asistent trenéra Roman Šimíček.

Proto Ostravané kontaktovali nejprve olomoucký klub s žádostí o jednodenní odklad třetího a čtvrtého zápasu. Vyhověno jim ale nebylo. A stejně Vítkovice dopadly i u šéfa extraligy Řezníčka.

„Žádosti není možné vyhovět a zbývající zápasy série se odehrají v původně naplánovaných termínech," informoval tiskový mluvčí Českého hokeje o Řezníčkově závěru.

Ten jako důvod uvedl především napjatý rozpis předkola s nejvýše jednodenními přestávkami mezi zápasy a skutečnost, že v případě pětizápasové série by musela být poslední tři utkání sehrána ve třech po sobě následujících dnech; tedy v úterý, středu a čtvrtek.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Vítkovic Miloš Holaň.

„Schválení žádosti by připadalo v úvahu pouze v případě souhlasu soupeře, který by byl dokladem toho, že obě mužstva jsou s takovým postupem včetně souvisejících rizik srozuměna," dodal Řezníček.

Související témata: