Hlavní obsah

Zápas se nám povedl po všech stránkách, liboval si liberecký útočník Vampola

Liberec

Jedním gólem se podílel na vítězství hokejistů Liberce nad posledním Chomutovem 6:0 útočník Petr Vampola. Ten nově nastoupil v centru elitního útoku Bílých Tygrů a matador Petr Nedvěd se po vzoru svého vystoupení na prosincovém Channel One Cupu v dresu české reprezentace přesunul na pravé křídlo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Petr Vampola (vpravo).

Článek
Fotogalerie

"Jsem samozřejmě spokojený, je to moc příjemné vyhrát takovým vysokým rozdílem. Zápas se nám povedl, byli jsme lepší než soupeř ve všech herních činnostech a vyhráli jsme naprosto zaslouženě," pochvaloval si výkon svého týmu Vampola.

"Nechci to ale nijak přeceňovat, protože my pokaždé vyhrajeme a poté hned prohrajeme. Byl bych rád, kdybychom se od tohoto výsledku odrazili a nalepili na něj nějaká další vítězství a udělali bodovou šňůru," přál si útočník Bílých Tygrů.

Liberečtí opět potvrdili, že se jim v sezóně daří především na domácím ledě. Ve své aréně Bílí Tygři nepoznali hořkost porážky od 5. prosince a v neděli si připsali pátou domácí výhru v řadě.

Potřebujeme i body z cizích kluzišť, uvědomuje si Vampola

"Jsem rád, že se nám doma daří a bodujeme. Je však potřeba přivézt i nějaké body z venku, na cizích kluzištích se nám letos vůbec nedaří. Do konce základní části ještě však pár zápasů zbývá a já věřím, že něco urveme i venku," uvedl dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2010.

V nedělním utkání se opět objevil v první formaci s kapitánem Petrem Nedvědem. Nastoupil na pozici centra a Nedvěda odsunul na pravé křídlo. "Já jsem Méďovi řekl, že v Soči možná bude hrát na křídle a že by si to mohl vyzkoušet," řekl pobaveně Vampola.

"Domluvili jsme se, že po porážce v Pardubicích to zkusíme změnit, a proto hrál Petr dnes na křídle. Je to hráč světových kvalit, je radost s ním hrát. Já, i když mi je přes třicet let, se od něj stále učím, pro mě je to obrovská škola," zvážněl rodák ze Žďáru nad Sázavou. "Nicméně mu účast na olympiádě hrozně přeju a věřím, že mu to vyjde," dodal Vampola.

Reklama