Hlavní obsah

Zázrak z Plzně šokuje nepřející fanoušky. Vždycky se to povede, směje se Andrašovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zázrak z Plzně. A opakovaný. Západočeský klub nemá v kase stovky milionů na nákup hvězd, stejně tak rozhodně nepracuje s nejvyšším rozpočtem, stejně ale hokejová Plzeň zlobí nejlepší týmy extraligy, kde jí momentálně patří sedmé místo. „Mají rozpočet a kádr jaký mají a dokážou s ním už hodně let hrát relativně v klidných vodách tabulky. Pro všechny nepřející je to vždycky překvapení. Vždycky říkají, to zase bude pr..... Naštěstí se to vždycky povede a hrají relativně slušný hokej na to, co si mohou dovolit," usmívá se Dušan Andrašovský, bývalý hráč Plzně a momentálně hokejový skills kouč v pořadu Příklep.

Hokejová Plzeň vždy dokáže překvapit, nepřející fanoušci jen zírají. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Daleko to Plzeň nemá ani do elitní čtyřky, což by zaručovalo týmu rovnou účast ve čtvrtfinále play off. „Nejsou daleko, ale nakonec čtvrté místo uhraje Třinec," myslí si Martin Kézr, šéfredaktor sportovní redakce Práva a Sport.cz. Ihned ale zdůrazní, že bez ohledu na to, se mu líbí, jak to v Plzni funguje. „Umí zapracovat hráče do týmu, jak tam dostávají hráči příležitost, jak v klubu hráče nezatracují, jak dostanou čas. Mají s nimi trpělivost," pokračuje novinář.

V týmu přitom nenajdete hvězdy. „Mužstvo je zdánlivě nonameové, ale na ledě to funguje a myslím, že se v Plzni mohou těšit na play off," tvrdí přesvědčivě Kézr. Optimismus ale rychle brzdí, když Indiánům připomíná neslavné konce ve vyřazovací části. „Jiná věc je, co přijde v play off, s tím má Plzeň špatné zkušenosti. Jediné, co ji může potěšit, že to pravděpodobně nebude s Olomoucí. Bude hodně záležet, co tam dokáže předvést," dodává.

Nadělí si Pardubice titul jako dárek ke stému výročí. Diskuze z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Dušan Andrašovský, který před lety za Plzeň hrál a byl oblíbencem fanoušků, si všímá toho, že do áčka v poslední době naskakují šestnáctiletí Jiříček a Skok. A vedou si slušně. „Je to neuvěřitelné, věkem jsou to dorostenci, měli by být u mě v týmu," směje se trenér plzeňského dorostu a také expert na ženský hokej. „Ti kluci stabilně hrají juniorku a do prvního týmu skočili rovnýma nohama. V šestnácti si vedou slušně," chválí Andrašovský. „Jsem rád, že kluci dostávají šanci."

Reklama

Související témata: