Hlavní obsah

Zbláznili se snad v Kladně?! Jágr už není veden jako hráč ani jako majitel. Je z něj fyzioterapeut

Do zápasů nenastupuje, v probíhající sezoně dosud neodehrál jedinou minutu, přesto Jaromír Jágr při extraligových kláních na střídačce Kladna nechybí. Jenže z jakého titulu, když je to majitelům klubů zapovězeno? Jsme přeci Češi, tak něco vymyslíme, řekli si nejspíš na Kladně. A tak z 50leté hokejové legendy udělali fyzioterapeuta. Co na tom, že do jeho péče byste se dobrovolně nejspíš nesvěřili...

Foto: Vít Šimánek, ČTK

"Fyzioterapeut" Jaromír Jágr (uprostřed) na střídačce Kladna během zápasu se Spartou. Úplně vlevo "hlavní trenér" Václav Blažek.

Článek

Pokud byste měli možnost nahlédnout do Zápisu o utkání mezi Kladnem a Spartou, konkrétně do kolonky „Osoby na hráčské lavici domácího týmu", museli byste si protřít oči, jestli opravdu dobře vidíte.

Jako reálnější by se spíš jevila možnost, že funkce u jednotlivých osob na kladenské střídačce; čest výjimkám; odpovědná osoba pomotala.

Foto: Jan Škvor, Sport.cz

Část Zápisu o utkání mezi Kladnem a Spartou, která ukazuje, které osoby a v jaké funkci jsou na střídačce Rytířů.

Posuďte sami. Hlavní trenér Otakar Vejvoda je veden jako funkcionář. Naopak vedoucí týmu Václav Blažek jako hlavní kouč. Trenér brankářů a videokouč Radek Jirátko zase jako vedoucí týmu. A z Jaromíra Jágra je... Fyzioterapeut!

Jaromír Jágr uvádí na pravou míru slova o konci kariéry. Naskočit do rozjetého vlaku je nejobtížnějšíVideo: Sport.cz

Zbláznili se na tom Kladně? napadlo by logicky leckoho. Jenže opak je pravdou... Rytíři sáhli k sofistikovanému řešení.

„Václav Blažek má opravdu jako jediný v tuto chvíli A licenci," vysvětluje tiskový mluvčí Kladna Lukáš Jůdl, proč jako hlavní trenér není veden Otakar Vejvoda, Jiří Burger ani Miroslav Mach.

„Nicméně Ota Vejvoda má A licenci také, ale udělanou ve Švédsku. Řeší se administrativní kroky k tomu, aby ji měl uznanou i v Česku," doplňuje Jůdl.

A pak je tu Jaromír Jágr, hokejová legenda, stále aktivní hráč (byť v aktuálním ročníku ještě nenastoupil) a majitel kladenského klubu. A čerstvě i fyzioterapeut...

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jaromír Jágr na střídačce Kladna udílí rady kapitánovi Tomáši Plekancovi.

„Jarda je veden v zápise, aby mohl být přítomen na střídačce a administrativně má v zápise uvedenou tuto funkci. Víc v tom není," objasňuje situaci Jůdl.

Příklep s Martinem HostákemVideo: Sport.cz

Tak třeba se Jágrovi rýsuje nový džob, až jednou sekne s aktivní kariérou...

Reklama