Hlavní obsah

Že jsem rozhodl zápas? I to se může stát, liboval si plzeňský hokejista Sýkora

Chomutov

Útočník Tomáš Sýkora rozhodl svým gólem na 2:1 o vítězství hokejistů Plzně v Chomutově. Přitom není žádným vyhlášeným kanonýrem, ale svým výkonem na ledě posledního celku tabulky dokázal, jak dovede být svou všestranností platný pro tým obhájce mistrovského titulu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva útočník Plzně Tomáš Sýkora, chomutovský forvard Štěpán Hřebejk a brankář Matěj Machovský.

Článek

Střelecky jste se prosadil stejně jako Ryan Hollweg při vedoucí brance Škodovky. Kde se ve vás dvou vzala jistota při zakončení?

Každý ví, že my dva s Ryanem nejsme zrovna ostrostřelci a nejsme na ledě od toho, abychom rozhodovali zápasy. Ale i to se může stát, jako se to přihodilo v Chomutově (úsměv). Jsme rádi za to, když přispějeme k vítězství nejen bráněním nejlepších hráčů soupeře, důsledností při oslabení, a sem tam dáme nějaké góly.

Plzeňská defenziva pracovala v Chomutově bez chyb.

Skvěle nám zachytal brankář Machovský, to byl základní kámen vítězství. Puk už kolikrát poskakoval na brankové čáře, ale domácí ho nedopravili do branky. Se štěstím jsme tak uhájili tři body. Byly to nervy až do konce.

Jak se vám hrálo na ledě celku ze dna tabulky?

Neřekl bych, že je Chomutov odepsaný. Asi je jen v krizi, protože při pohledu na zvučná jména na jeho soupisce se nezdá, že by to měl být outsider. Proti nám měli smůlu v koncovce. V kabině jsme se ale bavili o tom, že ledová plocha nebyla ideální. Puky dost odskakovaly hráčům na obou stranách i při vyložených šancích. Možná i proto padlo málo gólů.

Držíte se na lichotivém třetím místě v tabulce extraligy. Je to pro vás překvapení vzhledem k oslabení kádru po odchodu opor i momentální marodce?

Musíme uznat, že nepředvádíme zrovna exkluzivní hokej. Nebylo to ideální ani předtím v Pardubicích. Asi nás potkal nějaký útlumek. Ale figurujeme v popředí a věřím, že tam zůstaneme.

Reklama

Související témata: