Hlavní obsah

Že nemůže být ještě hůř? Omyl! Ve Zlíně z vážných rodinných důvodů končí opora defenzívy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín/Praha

Jestli si někdo myslel, že situace hokejového Zlína už nemůže být kritičtější, mýlil se. Poté, co před týdnem skončil u posledního týmu extraligové tabulky jeho nejproduktivnější hráč ročníku Tomáš Mikúš, teď přichází další jobovka. Berani ztrácejí oporu defenzívy - z vážných rodinných důvodů požádal o rozvázání platného kontraktu obránce Peter Trška.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Zlína se potácejí na posledním místě extraligové tabulky a schytávají další rány.

Článek

Berani žádosti devětadvacetiletého slovenského zadáka, který v české extralize nastupoval i za Mladou Boleslav, Brno a Vítkovice, vyhověli a po vzájemné dohodě byla smlouva rozvázána.

Pro klub je to další velká rána, protože Trška, který před čtyřmi lety pomohl k mistrovskému titulu brněnské Kometě a do Zlína zamířil před aktuálním ročníkem, byl po Mikúšovi druhým nejproduktivnějším hráčem klubu v sezoně. Navzdory tomu, že je obránce.

V 21 zápasech zaznamenal čtyři góly a osm asistencí. Rodák z Ilavy byl suverénně nejvytěžovanějším hráčem Zlína, v průměru strávil na ledě 24 minut a 16 vteřin za zápas. Větší prostor na ledě mají jen liberecký Ladislav Šmíd (toho času po operaci), kladenský Tomáš Plekanec a litvínovský Aaron Irving.

„Vzhledem k tomu, že v minulých dnech přišli dva kvalitní beci Roberts Mamčics a Tomáš Hanousek, nebude klub v tuto chvíli hledat náhradu. Stále se zaměřujeme na posílení útoku," prohlásil sportovní manažer Zlína Martin Kotásek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice