Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 3:4 PPZlín předvedl v Litvínově skvělý finiš a snížil ztrátu na Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Balinskis 1 : 0
20. Zdráhal 2 : 0
35. Zabusovs 2 : 1
49. Zdráhal 3 : 1
52. Mallet 3 : 2
53. Ferenc 3 : 3
62. Hejcman 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli v utkání 46. extraligového kola se Zlínem 3:4 v prodloužení. Domácí vedli po první třetině 2:0 a i díky dvěma gólům a nahrávce Patrika Zdráhala ještě na začátku 52. minuty 3:1, ale nakonec měl poslední slovo v čase 61:51 hostující Darek Hejcman. Poslední Berani tak bodovali po čtyřech zápasech s nulou a snížili ztrátu na čtrnácté Kladno na třináct bodů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Andrej Kudrna z Litvínova před brankářem Zlína Liborem Kašíkem.

Článek

Litvínovští potvrzovali od začátku roli favorita a byli aktivnějším týmem na ledě. Úvodní třetinu vyhráli na střely na branku jasně 11:4, důležité pro ně však bylo, že svou převahu dokázali promítnout také do skóre. Vedoucí gól dal v sedmé minutě Balinskis, když zakončil velmi povedenou souhru domácích.

Sám proti Kašíkovi neuspěl vzápětí ani na dva pokusy Kudrna. Ve 14. minutě však zlínský gólman při vlastní přesilovce chyboval, když ho právě Kudrna obral v rohu kluziště o kotouč, ale Severočeši ze slibné situace nakonec nic nevytěžili. Při početní výhodě domácích, která následovala, napálil brankovou konstrukci Irving. Jen 34 sekund před přestávkou ale přece jen přidal precizním blafákem do bekhendu druhý gól Zdráhal.

Seriál velkých šancí pokračoval zprvu v podání hráčů Vervy i ve druhém dějství. Tu největší spálil Zdráhal, když jel s Jarůškem ve dvojici už pouze na Kašíka, vzal na sebe koncovku, ale bez gólové tečky. Sám se vzápětí znovu dostal ke kotouči, nabil Jarůškovi mezi kruhy, Kašík však znovu zasáhl.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu.

Balinskis ještě zazvonil na tyčku, ale pak už začali vystrkovat růžky i Zlínští. Velkým povzbuzením pro ně bylo snížení ve 35. minutě, kdy se po Gazdově střele z otočky dostal ihned k dorážce Zabusovs a uklidil puk za Godlova záda. Krátce před druhou přestávkou úřadoval Claireaux. Nejprve jeho dorážku schoval do lapačky skvělým zákrokem Godla, vzápětí právě Claireaux získal snadno kotouč v útočném pásmu, sám proti strážci domácí branky ale neuspěl.

Když v končící 49. minutě zvýšil po dalším sólu Zdráhal, zdálo se, že domácí už si nenechají cennou výhru vzít. Jenže všechno bylo nakonec jinak. V 52. minutě Mallet zdánlivě nenápadnou střelou překvapil Godlu a snížil. Zdráhal mohl vzápětí vrátit domácím dvougólové vedení, ale Kašík si s pokusem přes obránce dokázal poradit.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

V šarvátce (zleva) Richard Jarůšek z Litvínova a Jakub Ferenc ze Zlína.

Od snížení hostů uteklo pouze 56 sekund a Ferenc ranou bez přípravy zpoza kruhu vyrovnal. Dvě a půl minuty před koncem počkal chytře se střelou Balinskis, z ideální pozice mezi kruhy však Kašíka nepropálil. I proto dospěl zápas nakonec až do prodloužení, v němž rozhodl Hejcman přesnou ranou do horního růžku.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - PSG Berani Zlín 3:4 v prodl. (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Balinskis (Estephan, P. Zdráhal), 20. P. Zdráhal (Irving), 49. P. Zdráhal (Jarůšek) - 35. Zabusovs (Gazda), 52. Mallet (Honejsek, Claireaux), 53. Ferenc (Kubiš, Zabusovs), 62. Hejcman (Zabusovs, Gazda). Rozhodčí: Jeřábek, T. Veselý - Lučan, Kis. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet)
Litvínov: Godla - Irving, Balinskis, Strejček, Hrbas, Stříteský, Demel, D. Kolář - P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek - Fronk, V. Hübl, P. Straka - P. Svoboda, M. Sukeľ, A. Kudrna - Havelka, Jurčík, M. Chalupa. Trenér: V. Růžička.
Zlín: Kašík - Gazda, Mamčics, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Žižka, M. Novotný - Claireaux, R. Veselý, Mallet - Michasjonok, Honejsek, Makarenko - Okál, Hejcman, Kubiš - Köhler, P. Sedláček, Zabusovs. Trenér: L. Jenáček.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice