Hlavní obsah

Fanouškům Zlína došla trpělivost: Ať vedení rezignuje!

Zlínským hokejovým fanouškům došla trpělivost s výkony hráčů i s vedením extraligového týmu PSG Berani Zlín, který se téměř od začátku letošní sezony pohybuje na posledním místě a reálně se tak blíží k historickému sestupu do první ligy.

Foto: archiv Žlutomodří

Fanouškům zlínského hokeje došla trpělivost. Sepsali petici a pořádají demonstraci.

Článek

V tomto týdnu proto sepsali fanoušci petici, ve které požadují rezignaci managementu zlínského týmu i samotného prezidenta klubu. Tím je primátor Zlína Jiří Korec (ANO), který těsně před sezonou prohlašoval, že Zlín chystá útok na první příčku extraligy. „Cílem sezony je zcela otevřeně vyhrát extraligu, nemůžeme mít nižší cíle. Sezona na druhou stranu bude úspěšná i postupem do play off," nechal se Korec slyšet před zahájením sezony. Realita je však jiná a zlínští Berani se z posledního sestupového místa dostanou jen zázrakem. Ten už ale nečekají ani fanoušci. Naopak se pomalu smiřují s budoucí příslušností Beranů v první lize. Stane se tak po dvaačtyřiceti letech, které bez přestávky strávili v nejvyšší československé a později české lize.

„Vyzýváme vrcholový managment klubu PSG Berani Zlín tímto k přijetí zodpovědnosti a k následujícím krokům. Těmi jsou rezignace kompletní rady jednatelů a rezignace prezidenta klubu. Pokud má zlínský hokejový klub hrát důstojnou roli alespoň v první lize, je nezbytně nutné již nyní začít systematicky pracovat na přípravě týmu a jeho vedení pro tuto soutěž," uvedli autoři petice, pod kterou se do pátečního odpoledne podepsalo jen během několika málo prvních dnů dvanáct set lidí.

Město Zlín a ostatní vlastníky klubu iniciátoři petice zároveň vyzývají, aby pro klub našli zkušeného a kompetentního manažera, který za něj převezme zodpovědnost, zjednodušili organizační strukturu klubu. „Aby byla pro fanoušky přehledná a aby každý věděl, kdo má v klubu jaké úkoly a na jaký časový úvazek," uvádějí v petici.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tradiční obrázek této sezony - zlínští hokejisté inkasují gól.

Zároveň požadují zrušení funkce prezidenta klubu. „I dle vyjádření samotného prezidenta je tato funkce čistě formální a tím pouze vnáší zmatek do vnímání klubu veřejností a partnery," píší v petici její autoři z řad vedení hokejového fanklubu. „Chceme tým podporovat i v první lize, chceme ve Zlíně chodit na hokej. Zároveň ale chceme, aby klub byl profesionálně a transparentně řízen. Pouze pokud budou naše výše uvedené požadavky splněny, podpoříme klub nákupem permanentek na příští sezónu," dodávají fanoušci.

Podle Korce není problém se stabilitou a finanční stránkou klubu. „Bohužel se zatím nikomu ze sportovního úseku, ve kterém působí i bývalí úspěšní hráči a který měl a má ruce volné, nezasahují do něj ani jednatelé a už vůbec ne kdokoliv z poradních orgánů, nepodařilo najít cestu, jak hráčské výkony a výsledky zlepšit, ačkoliv pro to všichni dělají maximum," řekl Právu Korec.

„Stejně jako v předchozích letech bude sezóna vyhodnocena a na základě toho je na valné hromadě společnosti, kde město Zlín má největší podíl, nikoliv však nadpoloviční, zda a jaké kroky udělá," dodal

Fanoušci Beranů však už nechtějí čekat. „Korče, hokej není politika. Tady to neokecáš," vzkazují přes hesla na hokeji i na sociálních sítích primátorovi Zlína. I proto v neděli před domácím zápasem s Kometou Brno vyrazí do ulic. Ve 13.30 začnou demonstrovat před budovou zlínské radnice a o půl hodiny později zamíří v Pochodu za očistu zlínského hokeje k Zimnímu stadionu Luďka Čajky.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice