Hlavní obsah

Zlín se loučí se čtveřicí hráčů. Končí reprezentant i pamětník titulu

V hokejovém Zlíně končí po aktuální sezoně čtveřice hráčů. Dres Beranů již nebudou oblékat obránci David Nosek a Dalibor Řezníček a útočníci Jan Dufek s Jakubem Hermanem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Dufek už nebude hráčem Zlína.

Článek

Čtyřicetiletému Noskovi, který ve Zlíně strávil s přestávkami jedenáct sezon včetně čtyř posledních, a v roce 2004 získal s klubem extraligový titul, byla již před koncem aktuálního ročníku nabídnuta nová smlouva. Olomoucký rodák se ale rozhodl nepřijmout v danou chvíli pozici v týmu a v klubu skončil.

„Davidovi bych chtěl poděkovat za roky ve Zlíně. Doufáme, že v jeho krocích budou pokračovat naši mladí obránci, jako je Daniel Gazda nebo Jiří Suhrada," prohlásil pro oficiální stránky klubu jeho hlavní trenér a sportovní manažer Robert Svoboda.

Zlínští měli zájem i o pokračování Řezníčka, devětadvacetiletý zadák se ale po 11 letech strávených v A týmu Beranů rozhodl pro změnu prostředí a nový impuls. „S odchodem Dalibora jsme nepočítali, ale rozumím tomu, že hráč cítí ve své kariéře okamžik, kdy potřebuje změnu. Oba odchody adekvátně nahradíme," řekl Svoboda.

Ztrátou pro ofenzivu je pak odchod 24letého Jana Dufka, který v minulé sezoně premiérově nakoukl do reprezentace a nyní se s národním týmem připravuje v kempu před mistrovstvím světa.

„O pokračování Honzy Dufka jsme měli zájem a probíhala jednání, která nakonec nevedla k další spolupráci. Jakub Herman po předcházejících úspěšných sezonách letos doplatil na vleklé zranění, které mu neumožnilo naplnit celková očekávání," dodal Svoboda.

Zlínský klub zároveň jedná o pokračování s obráncem Tomášem Žižkou a útočníkem Jiřím Ondráčkem.

Reklama

Související témata: