Hlavní obsah

Změny ve Vítkovicích. Končí Philipp, Holaně doplní Trnka a manažer Šimíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic po nedělní porážce v Plzni padli na dno extraligové tabulky a vedení klubu na nevydařený vstup do sezony reaguje změnami v trenérském štábu prvního týmu. Mužstvo i nadále povede Miloš Holaň, spolu s ním ale budou na střídačce a u týmu sportovní ředitel Roman Šimíček a dosavadní trenér juniorů a bývalý obránce Vítkovic Pavel Trnka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Vítkovic Miloš Holaň vysvětluje hráčům taktiku.

Článek

„Pořád věříme cestě, kterou jsme si ve Vítkovicích nastavili, proto má nadále Miloš Holaň plnou důvěru. Po nedělním zápase v Plzni jsme ale věděli, že musíme něco změnit. Jako první krok, v uvozovkách zvítězila, cesta úpravy trenérského štábu,“ vysvětloval na klubových stránkách majitel Aleš Pavlík.

Výsledkem změn má být výrazné zlepšení herního projevu týmu, který v minulé sezoně bojoval o postup do finále. Letos ale zatím tápe. „Věřím, že po této změně si jak Miloš Holaň, celý realizační tým a zejména hráčský kádr uvědomí, že jen na nich samotných bude záležet, zda tento krok bude první a poslední, anebo bude prvním z mnoha dalších. Všichni se musí vrátit k pokoře, k přístupu, k bojovnosti a touze po vítězství a úspěchu. I když to bude bolet. Toto nás zdobilo loňskou sezonu a letos to v týmu bohužel nevidím a nejsem sám. Nevidí to ani naši skvělí fanoušci, nevidí to ani naši partneři. Týmu pořád věřím a doufám, že si uvědomí všichni do jednoho, zdůrazňuji všichni do jednoho, že jen tvrdá práce nás vrátí zpátky do hry o vyšší příčky v tabulce,“ zdůraznil v emotivním prohlášení.

Dosavadní asistent trenéra Radek Philipp dostal nabídku na pokračování v klubu na pozici trenéra mládeže. Pozměněný trenérský štáb povede vítkovické A-mužstvo už do středečního zápasu Ligy mistrů proti švýcarskému Bielu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.