Hlavní obsah

Brutální faul na Sedláka? Kapitán Ufy už zná trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapitán Ufy Grigorij Panin obdržel od sportovní a disciplinární komise Kontinentální ligy stopku na tři zápasy za faul na českého útočníka Čeljabinsku Lukáše Sedláka ve středečním čtvrtém čtvrtfinále play off.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán hokejistů Ufy Grigorij Panin.

Článek

„Na základě předložených materiálů bylo rozhodnuto ponechat beze změny trest uložený obránci domácích Grigorimu Paninovi. Za útok na hlavu nebo krk byl hráč diskvalifikován na dva zápasy a podléhá peněžité pokutě," uvedla KHL na svých oficiálních stránkách, výši pokuty ale nespecifikovala.

Panin si nakonec nezahraje tři zápasy, protože jde už o jeho druhý trest do konce utkání. Ten první obdržel před necelými třemi týdny ve třetím utkání prvního kola play off na ledě Novosibirsku. Znamená to, že v sérii už si nezahraje, i kdyby se protáhla na sedm duelů.

„Pokud je hráč potrestán druhým a každým následujícím disciplinárním trestem do konce hry (20 minut) v různých zápasech, pak je mu uložena další jednozápasová diskvalifikace a individuální pokuta. Panin tak bude chybět tři zápasy týmu," vysvětluje KHL.

Panin Sedláka ve 27. minutě duelu bezohledně sestřelil loktem do hlavy už zcela mimo hru. Devětadvacetiletý odchovanec Českých Budějovic zůstal otřesený ležet na ledové ploše a na pomoc mu musel přijet lékař. Po minutě mu i za asistence Hyky pomohli na střídačku. Na ní však Sedlák zůstal jen chvíli a následně zamířil do šatny. Do zbytku utkání už nezasáhl.

Utrpěl otřes mozku a pohmoždění hrudníku. Do série, která je díky středeční drtivé výhře Traktoru 7:1 srovnaná 2:2 na zápasy, už možná Sedlák nezasáhne. A je otázkou, jestli mu zdravotní stav dovolí v případě postupu Čeljabinsku naskočit do finále Východní konference.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Sedlák přichází na sraz hokejové reprezentace.

Sedláka se okamžitě vydal pomstít obránce Nick Bailen a 36letého Panina, jenž před 17 lety získal se sbornou stříbro na juniorském MS, v bitce povalil na led. Za vyvolání šarvátky obdržel Američan reprezentující Bělorusko blíže nespecifikovanou finanční pokutu.

Co soudíte o trestu pro kapitána Ufy Panina?
je adekvátní
2,9 %
měl být nižší
0,9 %
měl být vyšší
96,2 %
Celkem hlasovalo 2955 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články