Hlavní obsah

Hašek je úplný blázen a populista! nebere si servítky ruský olympijský šampion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Dominik Hašek je úplný blázen.“ S takovou reakcí na adresu brankáře olympijských vítězů z Nagana přišel legendární ruský hokejový útočník Boris Majorov, jenž v 60. letech minulého století vyhrál se Sovětským svazem zlato na ZOH 1964 v Innsbrucku i o čtyři roky později v Grenoblu a zároveň má čtyři tituly mistra světa.

Foto: Sport.cz s Právo/Petr Hloušek a Profimedia.cz

Dominik Hašek (vlevo) a Boris Majorov.

Článek

Dnes pětaosmdesátiletý Majorov tím pro ruský kanál Match TV reagoval na slova útočníka Washingtonu Alexandra Ovečkina.

„Haškovy výroky mě moc nezajímají. Kluby NHL vybírají hráče na základě dovedností a schopností, nikoli podle národnosti,“ odpovídal Ovečkin na dotaz, jak hodnotí Haškovu kritiku směrem k NHL, že od vypuknutí války na Ukrajině nepřijímá žádné sankce vůči ruským hráčům.

Majorov svou hráčskou kariéru spojil s moskevským Spartakem, v němž Hašek v sezoně 2010/11 ve svých pětačtyřiceti jako hráč končil. Mužstvo vedené českým trenérem Milošem Říhou tehdy vypadlo už v osmifinále play off KHL, když podlehlo Petrohradu 0:4 na zápasy.

„Vím, že když Miloš Říha vedl Spartak Moskva, bylo mu moc líto, že si do svého týmu pozval krajana Haška. Nedokážu posoudit, jestli tehdy měli konflikt,“ prohlásil nyní Majorov.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dominik Hašek.

„Myslím si ale, že Hašek je úplný blázen. Protože se dostává k moci na základě populistických výroků. Kritizuje Rusko, ve kterém sám hrál. A teď nabádá NHL, co musí (s Rusy) udělat,“ dodal muž, jenž byl v roce 1999 uveden do Síně slávy Mezinárodní hokejové federace.

Reklama