Hlavní obsah

KHL? Určitě ne! Po necelém čtvrtroce je teď Slovák k smíchu. A do Ruska míří i první Švéd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovensko 5, Švédsko 1. Ne, to není výsledek letního přípravného duelu obou reprezentací, ale zatímní počet hokejistů daných států, kteří v příští sezoně budou navzdory ruské vojenské invazi na Ukrajině působit v KHL. Nově na seznam přibyli slovenský útočník Adam Liška a švédský obránce Robin Press, kteří o rok prodloužili smlouvy v Čerepovci.

Foto: Profimedia.cz

Slovák Adam Liška (ve žlutém) v dresu Čerepovce.

Článek

Psal se 1. duben letošního roku, když dvaadvacetiletý rodák z Bratislavy Liška, jenž v Čerepovci strávil uplynulé tři sezony, odpověděl v rozhovoru pro sport.sk na dotaz, jestli si umí představit, že by se do Ruska vrátil, takto: „V této situaci určitě ne."

Těžko říct, jestli v té době šlo o aprílový žertík, za necelý čtvrtrok ale oficiální stránka KHL i sociální sítě Severstalu hlásí, že účastník posledních tří světových šampionátů si v Čerepovci střihne čtvrtý ročník v řadě.

Není prvním Slovákem, který neodolal milionovým lákadlům rublu. Už před ním se rozhodl setrvat v Novosibirsku obránce Michal Čajkovský, z Dinama Minsk zamířil do Spartaku Moskva brankář Patrik Rybár. Zámoří se rozhodl vyměnit za Omsk zadák Christián Jaroš a do Vladivostoku má zase z Komety Brno namířeno forvard Michal Krištof.

A jestliže ještě na začátku tohoto týdne platilo, že od začátku ruské vojenské invaze na Ukrajinu (24. února) se nenašel žádný švédský hokejista, který by podepsal kontrakt či jej prodloužil s ruským klubem, teď už je tomu jinak.

Stejně jako Liška se totiž domluvil na pokračování v Čerepovci, kde strávil poslední rok, i 27letý rodák z Uppsaly Robin Press. Zavřel si tak dveře do národního týmu, v němž letos na jaře debutoval. Švédský i finský hokejový svaz totiž už na začátku května zveřejnily, že jedinci, kteří i v nadcházející sezoně zůstanou KHL, nebudou smět reprezentovat.

Reklama

Související témata: