Hlavní obsah

Kouče Gersonského má v Omsku nahradit Kanaďan Hartley

OMSK

Pět zápasů, tři porážky. Hokejisté Omsku včele s Jaromírem Jágrem nevstoupili přesvědčivě do Kontinetální ligy a nevalné výsledky si vyžádají zřejmě svou první oběť. Podle zákulisních zdrojů ze sibiřského klubu by měl trenéra Sergeje Gersonského nahradit Kanaďan Bob Hartley!

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Omsku s trenérem Sergejem Gersonským

Článek

Bývalý kouč Colorada, se kterým vyhrál v roce 2001 Stanley Cup, se má v Omsku objevit začátkem příštího týdne. Na místě se seznámí s infrastrukturou klubu a bude mluvit s vedením Jestřábů o podmínkách kontraktu.

Chabé výsledky a páteční porážka s Ufou 1:5 rozvzteklili gubernátora Omské oblasti Leonida Poležajeva, který pověřil generálního manažera Avangardu Anatolije Bardina, aby vytipoval skupinu možných následovníků Gersonského na postu hlavního kouče.

Výhrady k některým krokům současného omského trenéra má také Jaromír Jágr. Hlavně mu vadí, že se po startu sezóny přestalo pořádně trénovat. „Spousta tréninků je jen dobrovolná. Já jsem byl zvyklý z NHL trénovat mnohem víc. Když mám dva dny volno, tak se necítím dobře. Tady je ale pořád jen dobrovolný trénink. S koučem jsem se o tom bavil už tisíckrát, ale on si jede podle sebe,“ tvrdil Jágr.

Osmačtyřicetiletý Hartley v NHL naposledy působil v Atlantě, jenže měl konflikt se skupinkou starších hráčů, kam patřil i Bobby Holík, a post trenéra Thrashers pak musel nedobrovolně opustit už po šesti zápasech minulé sezóny. Od té doby se frankofonní Kanaďan pravidelně objevoval jako expert televize TSN při přenosech z NHL.

Reklama

Související témata: