Hlavní obsah

Kritice hráčů mířících do KHL nerozumí. Válka neskončí, když v Rusku nepodepíšeme, míní slovenský reprezentant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kritice hráčů, kteří navzdory ruské vojenské invazi na Ukrajině podepisují nové smlouvy v Kontinentální lize či je v ní prodlužují, nerozumí. Devětadvacetiletý slovenský hokejový reprezentant Tomáš Jurčo, jenž loni po dvanácti letech opustil zámoří a premiérově si vyzkoušel KHL v dresu kazachstánského Barysu Nur-Sultan, se nebrání v lize zůstat, pokud obdrží zajímavou nabídku.

Foto: Instagram @tomasjurco

Slovenský reprezentant Tomáš Jurčo.

Článek

„Umím si to představit. Uvidíme, jak se vyvine situace s válkou a ostatními věcmi. Osobně však nejsem proti," říká v rozhovoru pro web Slovenského svazu ledního hokeje košický odchovanec, který v únoru gólem a asistencím pomohl Slovákům k zisku historického bronzu na zimních olympijských hrách v Pekingu.

Nad slovy o pokřivené morálce hokejistů, kteří za současné politické situace stejně míří do KHL, jen mávne rukou. „Je to osobní věc každého. Pokud tam někdo podepíše smlouvu, tak to neznamená, že podporuje válku. Hokejisti musí myslet na své rodiny a děti," argumentuje křídelník, jenž za sedm sezon strávených v NHL odehrál za Detroit, Chicago, Edmonton a Vegas 221 zápasů a zaznamenal 53 bodů.

„Potřebujeme je zabezpečit a jedna sezona v KHL může vynést více než pět sezon jinde. Je to prostě naše povolání. To neznamená, že podporujeme válku. Každý rozumný člověk je proti ní, ale když nepodepíšeme kontrakty v KHL, tak to neznamená, že by najednou válku ukončili," míní Jurčo.

Kvůli opakovaným zdravotním problémům, které jej v poslední době provázely, zatím po konci smlouvy s Barysem trénuje individuálně pod vedením svého kondičního trenéra. „Nemůžu dělat 90 procent věcí, které dělají jiní. Potom začnu komunikovat s kluby a sítě bychom chtěli s agentem rozhodit tak v polovině srpna," má v plánu dvojnásobný vítěz Calder Cupu pro šampiony AHL.

Reklama