Hlavní obsah

Legenda pokračuje, musí se ale hodně uskromnit! Vydělá si o 46 milionů korun méně

Je legendou klubu, v němž posledních sedm dělal kapitána a získal s ním dva Gagarinovy poháry pro vítěze Kontinentální ligy. Přesto dlouho nebylo jasné, jestli devětatřicetiletý ruský útočník Sergej Mozjakin bude v Magnitogorsku působit i desátou sezonu v řadě. Olympijský šampion z Pchjongčchangu a dvojnásobný mistr světa si nakonec po dlouhých jednáních s Mettalurgem plácl, finančně se ale bude muset hodně uskromnit...

Foto: Profimedia.cz

Sergej Mozjakin nakonec přidá za Magnitogorsk už desátou sezonu v řadě.

Článek

Původní kontrakt mu vypršel na konci dubna a jednání o novém se dlouho vlekla. Magnitogorsk stejně jako ostatní kluby musel kvůli pandemii koronaviru začít šetřit. I kvůli platovému stropu ve výši 900 milionů rublů, který KHL pro příští sezonu zavedla.

První návrh klubu Mozjakin, jenž je v KHL rekordmanem v počtu zápasů (793), gólů (405) i kanadských bodů (897), odmítl, nakonec ale našel s Mettalurgem společnou řeč ohledně podmínek. Oproti minulému ročníku si však podle serveru championat.ru finančně pohorší. A to značně.

Zatímco v sezoně 2019/20 si rodák z Jaroslavle přišel na 180 milionů rublů (zhruba 63 milionů korun), v té následující mu nová smlouva zajišťuje „jen" 50 milionů rublů (přibližně 17 milionů korun). Kromě základního platu by si pak na bonusech mohl přijít na dalších 20 milionů rublů.

„Vzali jsme v úvahu představy hráče a naše možnosti. Řešili jsme to s ohledem na platový strop. Na Sergeje se nadále spoléháme jako na lídra týmu. Naši mladí hráči ho mohou sledovat a učit se od něj," uvedl pro championat.ru viceprezident klubu Sergej Laskov o Mozjakinovi, jenž před Magnitogorskem oblékal v ruské Superlize resp. později v KHL i dres CSKA Moskva a Atlantu Mytišči.

Reklama

Související témata: