Hlavní obsah

Lvy z Popradu povede Rulík, o hráčích nováček KHL stále jedná

lik, iviSport.cz

První jméno je na světě. Před čtyřmi týdny byl hokejový klub HC LEV z Popradu oficiálně přijat do Kontinentální ligy. Ve čtvrtek oznámil jméno muže, který tento tým v premiérové sezóně povede ze střídačky. A nejde o žádné překvapení. Hlavním koučem se stal Radim Rulík, který už figuroval v mužstvu při loňském letním kempu, ale klub tehdy ještě nebyl přijat do KHL.

Logo hokejového klubu HC Lev Poprad

Článek

Trenéra klub má, hráče zatím ne. Tedy podepsané, které by vedení představilo veřejnosti. „V současné době finišujeme jednání s agenty hráčů a příští týden bychom měli začít podepisovat první smlouvy. Věříme, že poskládáme dostatečně kvalitní tým složený převážně ze slovenských a českých hráčů, který bude v KHL bojovat o play-off,“ řekl Radim Rulík pro oficiální stránky klubu.

Kompletní realizační tým včetně složení hráčského kádru má klub představit na oficiální tiskové konferenci v první polovině června, která se uskuteční v Popradě. Nováček KHL byl po oznámení přijetí zařazen do Bobrovovy divize, kde doplní Dynamo Moskva, Dinamo Riga, SKA Petrohrad, CSKA Moskva a Spartak Moskva.

„Základem týmu budou hráči ze Slovenska a Česka, ale rádi přivítáme i zahraniční hokejisty, aby byly zápasy atraktivnější pro diváky,“ řekl při přijetí zástupce klubu Roman Slavčev.

Tři momenty života klubu HC LEV
Prosinec 2009 - Start projektu
V médiích se poprvé objevila informace, že by HC LEV mohl hrát už letošní sezónu KHL v Hradci Králové, což potvrdili také představitelé východočeského města. O pár dní později se v Moskvě uskutečnilo jednání mezi vedením města a viceprezidentem soutěže Vladimirem Šalajevem. Potřebnou částku mezi 10 a 12 miliony eur, která byla nutná pro vstup do KHL, měli pokrýt sponzoři z daného teritoria i nadnárodní společnosti.
Červenec 2010 - Čas plný obratů
LEV se nevzdal, a tak hokejový svět překvapil novou zprávou: "Jednáme o přesunutí klubu do Popradu." Na to slyšeli i Rusové, kteří LVA znovu, už podruhé, přijali do nadcházejícího ročníku. Klub se totiž po intenzivních jednáních s HK Poprad a Slovenským hokejovým svazem přestěhoval pod Tatry a podporu mu zároveň vyslovily i kluby slovenské extraligy. Jenže SZLH s definitivním verdiktem otálel až příliš dlouho - a Moskvě docházela trpělivost. V té době už HC LEV zahájil tréninkový kemp a 27. července odtajnil 22členný kádr, v němž trénovaly takové hvězdy jako Jaroslav Bednář či Róbert Petrovický. Jenže hned třetí den Rada ředitelů KHL oznámila, že už dál čekat nebude.
Květen 2011 - Oficiálně přijat do KHL
Během MS na Slovensku, 9. května 2011, prezident KHL Alexander Medveděv oznamuje přijetí klubu do soutěže. V Bratislavě mu u toho na oficiální tiskové konferenci sekundoval i šéf IIHF René Fasel. „HC LEV splnil všechny přísné nároky a stal se plnohodnotným členem KHL. Věřím, že naší lize přinese novou energii,“ prohlásil Medveděv.
(zdroj: www.hclev.eu)

Reklama

Související témata: