Hlavní obsah

Odsuďte Putinovu válku, pomůžete ji tím zastavit! vyzývá Dominátor svůj bývalý klub v KHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řekl, že by NHL měla kvůli invazi na Ukrajinu ukončit smlouvy se všemi ruskými hokejisty, čímž si proti sobě poštval řadu fanoušků, ale i hokejových velikánů. Bývalý gólman Dominik Hašek nyní skrze svůj Twitter nejprve pogratuloval Spartaku Moskva k sezoně, a poté jej vyzval, aby veřejně Putinovu válku odsoudil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hašek během vzpomínkové exhibice na Ivana Hlinku Zlaté utkání mezi týmy Nagano 1998 a Zlatý hattrick mistři světa, hrané 30. srpna 2014 v Jihlavě.

Článek

Deník Sovětskij sport Haška kvůli výrokům na adresu ruských hokejistů označil za fašistu. Nyní možná opět svým příspěvkem na sociálních sítích přilil olej do ohně. „Gratuluji k této skvělé sezoně. Jsem rád, že jsem mohl v sezoně 2010/11 reprezentovat klub s takovými historickými postavami, jako jsou např. Vjačeslav Staršinov, Alexander Jakušev," začal nevinně Hašek gratulací Spartaku Moskva, který prohrál ve čtvrtfinále play off s Petrohradem 1:4 na zápasy.

„Chci vám napsat, že jsem velmi smutný z toho, že armáda vaší země napadla suverénní demokratickou zemi Ukrajinu. Ruská armáda tam zabíjí tisíce lidí včetně žen a dětí," napsal s tím, že všechny tyto činy budou vyšetřeny a pachatelé odsouzeni.

Poté přišel s výzvou. „Chci vás (klub i každého jednotlivce) požádat, abyste tuto Putinovu válku odsoudili. To pomůže ukončit tuto agresivní válku, a především budete moci zachránit mnoho životů," napsal Hašek. Nezapomněl však zmínit, že válka si vybírá oběti i na straně mladých Rusů, poslaných do války mimo jejich vlast.

Kluby v Rusku se staly jedním z nástrojů kremelské propagandy. Na kostce nad ledem se například během zápasu Omsku s Kazaní v první polovině března promítl symbol písmene „Z" a hesla jako „za vítězství" a „za mír." Všemu musel přihlížet i český gólman Šimon Hrubec.

Reklama

Související témata: