Hlavní obsah

Řepík je rád, že spolupráce s Vránou a Birnerem znovu klape

Praha

Útočník Michal Řepík pojistil trefou na 2:0 výhru hokejistů Lva Praha nad Nižněkamskem a korunoval tím nejen boj svého týmu o první tříbodový zisk po čtyřzápasovém čekání, ale i podařený výkon útočné formace s Petrem Vránou a Michalem Birnerem. Jediná řada českého účastníka KHL, která zůstala pohromadě po minulé sezóně, byla v utkání hodně vidět.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Michal Řepík z HC Lev Praha (vlevo) se raduje z gólu, přihlížejí Maxim Berezin a brankář Alexandr Sudnicin z Nižněkamsku.

Článek

"My jsme se teď trošku zlepšovali. Dneska to byl náš nejlepší zápas a myslím si, že jsme se zase vrátili k té hře, kterou jsme předváděli na konci minulé sezóny. Jsme za to rádi, určitě nám to pomůže trošku v sebevědomí a doufám, že to budeme potvrzovat v dalších zápasech," řekl novinářům Řepík.

V 49. minutě pro něj vypracovali spoluhráči z útoku šanci, dostal prostor na pravé straně a ránou k pravé tyči si připsal čtvrtou trefu v sezoně. "Michal Birner to sklepnul Petrovi Vránovi, který mě vyslal do volného prostoru. Oni tam na ně hupsli a mě tam nechali volného," pochvaloval si Řepík.

Dali jsme málo gólů

Z minulých čtyř zápasů získal Lev jen tři body a po výhře nad Nižněkamskem si hráči oddechli. "Jsme za to rádi. Měli jsme hodně šancí, dali jsme ale málo gólů. Musíme na tom trošku zapracovat, protože proti silnějším soupeřům by se nám to nemuselo vyplatit. Jsem hlavně rád, že jsme to zvládli, makali jsme jako tým a pomohli jsme Petrimu (Vehanenovi) k nule, to mu určitě pomůže," navázal čtyřiadvacetiletý útočník.

Něftěchimik sice v pondělí utrpěl v Záhřebu debakl 0:6, ale Pražané byli ostražití. "Bodově jsou na tom skoro stejně, věděli jsme, že to bude těžký zápas, i když prohráli 0:6 v Záhřebu. Vůbec jsme je nepodceňovali, hlavně po těch zápasech, které jsme prohráli, jsme si to vůbec nemohli dovolit. Šli jsme za vítězstvím," uvedl Řepík.

Lev má za sebou dva domácí zápasy ze série, ve které ze sedmi utkání hraje šestkrát na vlastním ledě a mezitím zavítá jen do Bratislavy na duel se Slovanem. "Jsme za dnešní výhru rádi. Máme teď hodně zápasů doma, musíme je vyhrávat, protože venku je to pak těžké," dodal Řepík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.