Hlavní obsah

Reprezentační brankáři ve formě. Hrubec navázal na týden starý úspěch Willa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hokejový brankář Šimon Hrubec byl necelý měsíc před startem ZOH v Pekingu vyhlášen nejlepším brankářem uplynulého týdne Kontinentální ligy. Třicetiletý gólman Omsku se tohoto ocenění dočkal počtvrté v kariéře a navázal na Romana Willa z Čeljabinsku, jenž mezi brankáři kraloval v předminulém týdnu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Šimon Hrubec během tréninku reprezentace.

Článek

Hrubec sice minulý týden načal porážkou 2:3 na ledě CSKA Moskva, pak ale Omsku pomohl pátým čistým kontem v sezoně k triumfu 3:0 nad Dinamem Minsk a k výhře 4:1 na ledě Viťazu Podolsk.

Třicetiletý účastník posledních dvou světových šampionátů v minulém týdnu čelili 83 střelám a měl vysokou úspěšnost zákroků 95,18 procenta. Průměrně obdržel 1,60 gólu na zápas.

Ocenění pro nejlepšího gólmana v KHL Hrubec už získal v druhém týdnu prosince 2019 ještě při působení v čínském Kunlunu a předloni v posledním týdnu listopadu už v Omsku. Naposledy se dočkal v této sezoně v říjnu. V listopadu pak byl zvolen brankářem měsíce.

Nejlepším obráncem byl zvolen Ruslan Pedan z Chabarovsku, útočníkem pak Nikita Korostelev z Magnitogorsku. Nováčkům kraloval forvard Vladivostoku Daniil Gutik.

Reklama

Související témata: