Hlavní obsah

Říha začal úřadovat, v Omsku skončil gólman i trenér brankářů

Omsk

Trenér Miloš Říha začal po nevydařené premiéře na střídačce hokejistů Omsku ve svém novém působišti s avizovanými změnami. V sibiřském celku dnes skončil trenér brankářů Fin Pasi Nurminen a podle ruských médií je na odchodu také finský gólman Teemu Lassila, mistr světa z roku 2011 z Bratislavy.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Miloš Říha zahájil v Omsku personální změny.

Článek

Lassila přišel do Omsku před touto sezónou z Astany, ale v novém angažmá dlouho nevydržel. V sedmi zápasech inkasoval třicetiletý gólman 26 branek a dvakrát byl během duelů střídán. Avangard s ním v brance vyhrál jen dvě utkání v normální hrací době a jednou po nájezdech.

Na nevydařený start Omsku do sezóny doplatil finský kouč Petri Matikainen, který byl v úterý odvolán. Jeho nástupce Říha zahájil své působení nedělní porážkou 2:6 s Chanty-Mansijskem, která byla pro Avangard čtvrtou prohrou v řadě.

Český trenér po zápase prohlásil, že mužstvo čeká hodně práce a brankářský post je jedním z nejpalčivějších problémů. Na změny má čas do soboty, kdy hokejisté Omsku zahájí na ledě Spartaku Moskva sérii čtyř venkovních utkání.

Reklama

Související témata: