Hlavní obsah

V létě vzdal boj o NHL a radši odešel do Ruska. Tam Slovákovi ukázali dveře už po šesti zápasech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po průlomové sezoně v Nitře měl v létě šanci zabojovat o místo v Seattlu v NHL, byť s ním Krakeni na začátek počítali pro svůj farmářský tým. Třiadvacetiletý slovenský hokejový útočník Samuel Buček se však zámořské cesty překvapivě vzdal a místo toho v srpnu navzdory ruské vojenské invazi na Ukrajině pláchl do Nižněkamsku. V KHL však dlouho nevydržel. Pakuje se už po šesti odehraných zápasech...

Foto: Profimedia.cz

Slovenský útočník Samuel Buček v dresu národního týmu.

Článek

Uplynulý ročník měl fantastický. Buček kraloval tabulce střelců i produktivity nejen v základní části slovenské extraligy, ale i následně v play off. Skauti a experti mu předpovídali velkou budoucnost, a tak ani nebylo překvapením, když jej Seattle oznámil jako svou první letní posilu.

Jenže náročnější cesta přes farmu do NHL se nitranskému odchovanci nejspíš moc nezamlouvala, takže bez váhání kývnul Nižněkamsku. Válce navzdory.

Sám Buček, který v uplynulé sezoně odehrál dva zápasy za národní tým, však jistě netušil, že jeho působení v KHL nakonec bude mít jen epizodní trvání. Ruský Sport-Express totiž nyní přichází s informací, že Neftěchimik; se ziskem pouhého bodu z osmi zápasů nejhorší tým KHL; s Bučekem kvůli nespokojenosti s výkony rozvázal smlouvu.

Buček tak zapsal jen šest duelů, v nichž nebodoval. V hodnocení účasti na ledě byl na minus trojce a jen jednou se jeho zápasový icetime dostal nad deset minut.

V KHL tak bude pokračovat sedm Bučekových krajanů - brankáři Július Hudáček, Adam Húska a Patrik Rybár, obránci Michal Čajkovský, Christián Jaroš a útočníci Michal Krištof s Adamem Liškou. Narozdíl od Česka, Finska, Švédska a Lotyšska slovenský hokejový svaz nezakázal hráčům působícím v KHL reprezentovat.

Reklama

Související témata: