Hlavní obsah

Křivdu cítil už v pondělí. Teď Gulašův zkrat nastartoval velký obrat Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je kapitánem, hlavním motorem českobudějovického Motoru i obávaným ostrostřelcem. Jenže ač dal ve čtvrtek Milan Gulaš první gól, který byl ještě pět minut před koncem třetí třetiny i vítězným, tak právě velezkušený borec svůj tým potopil. Čtyři a půl minuty před závěrečnou sirénou nesmyslně trefil sparťana Tomáška do hlavy, vyfasoval pětiminutový trest s odchodem do kabin, přičemž hosté v následné přesilovce dvěma góly srovnali. A v prodloužení pak sparťanský obrat dokončil svou druhou trefou Chlapík. Po výhře 3:2 jsou teď Pražané jediný vyhraný duel od postupu do extraligového finále.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Emoce budějovického Milana Gulaše po vyloučení do konce zápasu.

Článek
Fotogalerie

"Čtyři minuty před koncem jsme vedli o dva góly. Myslíte si, že máte zápas pod kontrolou a pak uděláme nedisciplinovanou věc, která nás stála konec. Ale jsem na kluky hrdý. Makali, nechali tam srdce," řekl kouč Budějovic Jaroslav Modrý v televizním rozhovoru pro O2 TV. A jeho protějšek Josef Jandač přidal: "Pořád jsme věřili. A když jsme dostali díky vyloučení šanci, zápas jsme srovnali."

Ne, bylo by zbytečné pátrat po klíčovém okamžiku třetího semifinále. Přitom ten mohl být úplně jiný. Budějovice nasadily do zápasu Daniela Voženílka, který v pondělí podstoupil operaci zlomené čelisti. V úterý musel na další, ale už o dva dny později nastoupil s celoobličejovým krytem v semifinále. Dal gól, na další přihrál, avšak dokonalý příběh hrdiny "zkazil" Gulašův zkrat.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Budějovický fanoušek spílá rozhodčím po utkání se Spartou.

Zkušený útočník byl už po pondělním zápase hodně frustrovaný. Cítil křivdu i naštvání, jak moc sudí jeho tým vylučovali. A přehnané emoce z něj sršely také ve čtvrtek, "korunoval" je zásahem Davida Tomáška. "Dostal jsem to přímo na čelist. Nevím proč, ale naštěstí je to dobré. Jeho blbost a já jen vím, že to rozhodlo zápas," řekl novinářům Tomášek.

Budějovická aréna pískala. Gulaš při odchodu ještě křičel směrem ke sparťanské střídačce, ale jeho parťáci oslabení už nezvládli.

A co víc - v pátek bude Gulaš čekat, zda mu šéf extraligové disciplinárky Viktor Ujčík přidá navrch stopku k večernímu zápasu, který může být pro Budějovice posledním v sezoně...

Zajistí si Sparta postup do finále play off už ve čtvrtém utkání v Budějovicích?
ano
71,5 %
ne
28,5 %
Celkem hlasovalo 4989 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko