Hlavní obsah

Vítkovice v Lahti kvůli díře v ledu nedohrály. Po dvouhodinovém čekání sudí zápas ukončili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vítkovice odehrály ve finském Lahti pouze jedenáct minut a dvě vteřiny, pak už místo hokeje diváci sledovali marnou snahu o zacelení díry v ledu. Úvodní zápas play off Ligy mistrů výrazně zkomplikovaly potíže s hrací plochou, které vedly k dvouhodinovému přerušení. Po něm sudí rozhodli o předčasném ukončení střetnutí, které by podle pravidel soutěže mělo přinést 3:0 kontumační výhru ostravského celku.

Foto: Profimedia.cz

Rozhodčí poukazuje na puklinu v ledu. Archivní snímek

Článek

Duel byl na začátku 12. minuty za bezbrankového stavu přerušen, protože sudí označili kluziště za nezpůsobilé. Protože se ani za dvě hodiny různých úprav nepodařilo ledovou plochu uvést do stavu, na němž by se dalo hrát, sudí zápas předčasně ukončili. Dohrávka v náhradním termínu není podle vyjádření zástupců ligy reálná, takže kontumační výsledek je jediným možným řešením.

„Sportovní řád Ligy mistrů stanoví, že může být utkání přerušeno rozhodčími z hodnověrných důvodů nejdéle na 120 minut. Protože po uplynutí této doby nebyla ledová plochu připravena ke hře, zápas byla zrušen a tým Pelicans Lahti potrestán kontumační prohrou 0:3,“ stojí v oficiálním komuniké vedení Ligy mistrů vysvětlujícím řešení vzniklé situace.

Ještě před úvodním vhazováním sudí zaplňovali sněhem menší díry v ledu. K přerušení došlo poté, co zaznamenali na několika místech nerovnosti v prostoru středového kruhu. Netrvalo dlouho a rozhodčí odeslali hráče obou týmů do kabin.

Na led vyjela rolba, jenže ani zhruba půlhodinová snaha o nápravu nevedla k tomu, že by sudí uznali hrací plochu za způsobilou pro pokračování. Nakonec bylo rozhodnuto, že domácí klub dostane ještě další hodinu k dobru, aby zajistil nápravu. Za pomoci rolby začala další úprava ledu a seškrábání jeho horní vrstvy v problematických místech.

Čas možného pokračování zápasu byl mezitím posunut, pauza se protáhla na dvě hodiny. Po nich mužstva s omluvným gestem vyjela na nezpůsobilý led a diváci se zklamaně odebrali domů. Vítkovice spěchaly na letadlo, které je má dopravit domů. Odveta je plánována na 21. listopadu do Ostravy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články