Hlavní obsah

Machovský a Lakatoš kandidují na cenu pro nejužitečnějšího hokejistu Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brankář Matěj Machovský a útočník Dominik Lakatoš kandidují na cenu pro nejužitečnějšího hráče Ligy mistrů. Spoluhráči z Vítkovic, které v úterý čeká odvetné semifinále play off na ledě švédského týmu Skelleftea AIK, se dostali mezi pětici aspirantů. Na oficiálním webu hokejové soutěže jim mohou dát hlas fanoušci, kteří o držiteli individuální trofeje z 50 procent rozhodnou. Druhou část hlasování ovlivní odborná porota.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Vítkovic Dominik Lakatoš

Článek

Třicetiletý Machovský dosud nastoupil za Vítkovice v pěti zápasech Ligy mistrů, inkasoval jen pět branek a z pohledu statistik patří mezi nejlepší brankáře soutěže. Lépe je na tom pouze Nor Jens Hoekstra, jenž ale za Stavanger odchytal jediné utkání. Machovský má průměr 0,98 inkasované branky na zápas a úspěšnost 96,82 procenta. O čtyři roky mladší Lakatoš je se sedmi góly nejlepším střelcem soutěže a s 12 body i nejproduktivnějším hráčem dosavadního průběhu.

Společně s Machovským a Lakatošem se o cenu uchází Linus Lindström ze Skelleftea, Tarmo Reunanen z Raumy a Sami Vatanen ze Servete Ženeva.

Fanoušci mohou hlasovat do neděle 21. ledna, vítěz bude oznámen v úterý 20. února, kdy se uskuteční finálový zápas Ligy mistrů.

Reklama