Hlavní obsah

Napadení rozhodčího! Liga mistrů řešila incident útočníka slovenského šampiona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikoli obyčejný nevinný střet, ale napadení rozhodčího. Tak Sportovní rada Ligy mistrů vyhodnotila situaci z utkání hokejistů Košic s Ženevou (2:3), kdy domácí Hunter Fejes najel do sudího. Vyfasoval trest zákazu činnosti na jeden zápas a pokutu 700 eur.

Foto: Anthony Anex, ČTK/AP

Košický Cooper Zech v akci v utkání Ligy mistrů. Ilustrační foto.

Článek

Fejes se v 54. minutě rozjížděl do akce, v cestě mu ale stál jeden z hlavních rozhodčích, přičemž po kontaktu s ním americký křídelník z Aljašky přišel o puk.

Nakonec se po arbitrovi ohnal rukou, čehož si orgány LM všimly a sáhly k trestu. „Kontakt tělo na tělo mezi rozhodčím a Fejesem se považuje za náhodný a za součást hry. Důvodem dodatečného potrestání je použití levé ruky pro způsobení fyzického kontaktu s oblastí hlavy rozhodčího,“ cituje web sportky.zoznam.sk verdikt.

Je přísný? Není to trest za instinktivní pohyb hráče, který se na poslední chvíli jen nedokázal vyhnout sudímu, který také nejevil - a stejně jako hráč jen těžko mohl jevit - velkou snahu uklidit se z cesty?

„Je na zodpovědnosti hráče vyhýbat se v takovém případě fyzické síle,“ vysvětluje se dále v oficiálním prohlášení. Fejes tak bude chybět v pátečním zápase na ledě Mnichova.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.