Hlavní obsah

Nový Král své poddané neprobral. Neproměňujeme ani tutovky, lamentuje kouč Boleslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Impuls v podobě výměny trenéra zatím nezafungoval. Hokejisté Mladé Boleslavi při prvním zápase pod Richardem Králem zapsali porážku, v dohrávce 16. extraligového kola padli s hradeckým Mountfieldem 0:3. „Musíme zapracovat na hodně věcech,“ uvědomoval si 53letý kouč. Bruslařský klub na domácí vítězství čeká už od 27. září a v tabulce je stále jasně poslední.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Mladá Boleslav vs. Hradec Králové 0:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Byl to den, že kdyby Boleslavští hráli klidně dva zápasy za sebou, gól prostě nedají. „Klukům nemůžu upřít snahu. Ale pořád nás trápí koncovka. Šance jsme si vytvořili, ale góly nedáme ani z těch nejvyloženějších. Puky jen padají kolem brány, do ní je nedotlačíme,“ hodnotil Král.

Vždyť Středočeši v 18 zápasech dali při hře v rovnovážném počtu pouhých 17 gólů. Druhou polovinu nasázeli v přesilovkách, v nichž jsou nejlepší v extralize. Jenže ani početními výhodami si proti Hradci nepomohli. Nevyužili jich hned pět včetně dlouhé pěti proti třem.

„Snažíme se zůstat pozitivní a dostat do kluků, aby si věřili a nebáli se hrát hokej. Potřebují se tlačit mnohem víc do brány. Musíme dát pár šeredných gólů, abychom se chytli,“ velel nový boleslavský trenér.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Mladá Boleslav - Hradec Králové, šance RomanaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Tým převzal během reprezentační přestávky po odvolaném Jiřím Kalousovi. Sám kvůli tomu opustil pardubické béčko, které nastartoval do solidní formy. „Samozřejmě mi to je trochu líto a dlouho jsem se rozhodoval, pár nocí jsem nespal. Ale extraliga je extraliga. Tahle výzva mě lákala,“ prozradil Král, jenž před patnácti lety coby kapitán pomohl Boleslavi k postupu do nejvyšší soutěže.

I proto ho lákalo se do středočeského klubu vrátit. „Na Bolku mám dobré vzpomínky, strávil jsem tu tři a půl roku, většinou s dobrými výsledky. Místní prostředí znám,“ ocenil. Pozvednout trápící se celek však není nic jednoduchého. „Ale většinou to tak bývá, že trenér v průběhu sezony přicházejí jen do týmů, kterým se nedaří. Je to úděl naší práce,“ podotkl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Mladá Boleslav - Hradec Králové, fair-playVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Společně se sportovním manažerem Martinem Ševcem plánuje i změny v kádru. „Řešíme to, máme nějaké hráče vyhlídnuté. Nechceme ale dělat unáhlená rozhodnutí, vždyť jsem tu teprve týden. Ale samozřejmě moc času nemáme, potřebujeme začít bodovat co nejdříve,“ mínil Král.

Jenže los Bruslařům zrovna moc nenahrává. V pátek hostí silný Litvínov, v neděli jedou na led Českých Budějovic. „Jsme dole, takže pro nás je každý soupeř silný,“ usmál se bývalý útočník. „Když se nebudeme bát hrát s kotoučem a chytí se nás trocha štěstíčka, můžeme porazit kohokoliv,“ věří trenér.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.