Hlavní obsah

Třinec si v Lize mistrů poprvé nesáhl na body. O výkonu se pobavíme, říkal střelec Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oceláři Třinec i podruhé v základní skupině Ligy mistrů nestačili na švédskou Skellefteu. Poté, co na severu Evropy padli v prodloužení (2:3), prohráli v domácí odvetě sice znovu jen o gól, po výsledku 4:5 ale tentokrát zůstali zcela bez bodů. V základní skupině poprvé.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Martin Růžička se postaral o dva třinecké góly

Článek

Extraligový mistr prohrával po úvodní třetině 0:2 a stejně jako ve Švédsku musel nahánět náskok soupeře.

„Tam jsme sice také museli dotahovat, ale troufnu si říct, že jsme byli i lepší. Sice jsme prohrávali, ale nakonec jsme to dotáhli. Odehráli jsme tam mnohem lepší zápas, než teď doma. Tentokrát jsme v první a ve druhé třetině nehráli dobře. Nešly nám nohy, naopak Skelleftea hrála výborně," říkal dvougólový střelec Třince Martin Růžička.

Oba své góly vměstnal do čtyř minut třetí části. Stačily ale jen na snížení náskoku soupeře. „Začali jsme hrát až za stavu 2:5. Je otázkou, zda jsme se tak zlepšili, nebo oni vypnuli a bránili vítězství," nebyl spokojený Růžička.

Nevydařený vstup do zápasu jej hodně štval. „Vypadalo to, že Švédové byli všude a my byli o krok pomalejší. Jim šly nohy mnohem lépe. Nebo jim zápas lépe sednul ze začátku, nevím důvod. Určitě se o tom pobavíme," uvažoval.

Pozitiv na výkonu Slezané týden před startem extraligy mnoho nenašel. „Možná těch deset minut ve třetí třetině. Ani za stavu 2:5 jsme to nevzdali a hráli až do konce. Nebyli jsme daleko od vyrovnání. Možná je dobře, že jsme si ukázali, na čem musíme před extraligou zapracovat," poukazoval třinecký útočník.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Aron Chmielewski z Třince a Jonathan Jonsson ze Skelleftea.

Druhou porážkou se švédským soupeřem si Třinec ztížil postupové šance. „Čeká nás dvakrát Davos a musíme je porazit. Nic jiného nám asi nezbývá," dodal. Růžička. Švýcarskému týmu, jehož barvy hájí extřinecký Matěj Stránský se Oceláři postaví dvakrát ale až v říjnu (4. 10. v Davosu a 11. 10. doma).

Už tuto neděli odehrají čtvrtý zápas skupiny na ledě irského Belfastu. „Budeme se jak Belfast, tak Davos snažit obrat. Straňas (Matěj Stránský) ví, že to tady nebudou míst lehké a on především se má na co těšit," usmíval se Martin Růžička.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Pär Lindholm ze Skelleftea a Petr Vrána z Třince.

Extraligu obhájce titulu rozehraje příští pátek doma proti Českým Budějovicím. A bude se chtít ukázat v lepším světle. „Pořád je na čem pracovat. Loni jsme prohráli před začátkem domácí sezony v Lize mistrů všechny čtyři zápasy a nebylo úplně špatné se podívat pravdě do očí. Řekli jsme si co a jak a vlítli do extraligy připravení na to, co chceme a jak to chceme hrát. A vyhrávali jsme. Máme ještě týden na to to vyladit," zdůraznil Růžička.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články