Hlavní obsah

Slovenskou soupisku na MS doplnil obránce Graňák

MOSKVA

Poslední volné místo na soupisce Slovenska na hokejovém mistrovství světa zaplnil obránce Dominik Graňák. Dnes již bývalý hráč pražské Slavie by měl vyřešit problémy týmu kouče Júliuse Šuplera se složením defenzivních řad, mimo hru je totiž zraněný Tomáš Starosta.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Dominik Graňák (vpravo)

Článek

Naopak Richard Stehlík, který nehrál proti Bělorusku kvůli tržné ráně na noze, by se ve středečním čtvrtfinálovém duelu proti Švédsku měl opět objevit v sestavě.

Definitivně tak padla možnost, že by mužstvo posílil útočník Marcel Hossa z New York Rangers, pro kterého skončila sezóna v zámořské NHL. "Byl jsem připravený i na to, že Marcel přijede, ale nakonec to dopadlo tak, že se Tomáš zranil," řekl Graňák slovenským novinářům po úterním tréninku v hale Chodynka.

Na ledě kromě Starosty chyběl i útočník Pavol Demitra, který má stále problémy s kolenními vazy, a o tom, zda nastoupí proti Švédsku, se rozhodne až v den utkání. "Můj stav se zlepšil, ale stále to cítím. Hlavně při pohybu do stran," uvedl Demitra, kterému tým zajistil speciální ortézu. "Uvidíme, jak to bude vypadat. Nikdo ale nechce riskovat, že by došlo k natržení či přetržení vazů," dodal útočník Minnesoty.

Reklama

Související témata: