Hlavní obsah

Hokejisté Norska poslali na MS Slovensko do boje o záchranu

HALIFAX

Hokejisté Norska porazili v závěrečném zápase základní skupiny C tým Německa 3:2 a zajistili si překvapivý postup do osmifinálové části turnaje na úkor Slovenska. Norové dokázali v utkání smazat dvoubrankový náskok soupeře a Morten Ask v 56. minutě rozhodl o historickém postupu týmu do další fáze šampionátu. Slovensko čeká boj o udržení v elitní skupině proti Slovinsku.

Článek

Německu se přitom vydařil vstup do utkání. V 7. minutě se ujalo vedení, když Sturm využil první přesilovou hru. Následně však byli vyloučeni postupně čtyři němečtí hráči, Norsko však nedisciplinovanost soupeře nedokázalo potrestat. I když hrálo 39 vteřin dokonce v pěti proti třem.

Když poté Norové nevyužili další šance na začátku druhé třetiny, sami podruhé inkasovali. Po přečíslení dva na jednoho překonal brankáře Grotnese s přehledem Gugulla. Seveřané však podruhé v zápase dostali šanci zahrát si dvojnásobnou přesilovou hru a tentokráte ji i využili. Gólmana Müllera překonal pohotovou dorážkou Holtet.

Norové potřebovali k postupu do osmifinálové části vyhrát v normální hrací době a ve 48. minutě se k tomuto cíli přiblížili; Aasen totiž vyrovnal. Druhý gól je povzbudil a na německé hokejky se vložila nervozita. V 56. minutě navíc Němci museli potřetí v zápase bránit ve třech a Ask nabídnutou výhodu využil a zápas rozhodl.

Seveřané mají navíc reálnou šanci postoupit i do čtvrtfinále, neboť do další fáze šampionátu si přenesou čtyři body.

Německo - Norsko 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Sturm (Busch, Ustorf), 25. Gogulla (Hackert, Wolf) - 35. Holtet (Mats Trygg, Ask), 48. Zuccarello Aasen (M. Hansen), 56. Ask (Mats Trygg, M. Hansen). Rozhodčí: Minář, Reiber (Švýc.) - Kaspar (Rak.), Ulriksson (Švéd.). Vyloučení: 9:4. Využití: 1:2. Diváci: 7414.
Německo: Müller - Schubert, D. Seidenberg, Bakos, Hördler, Osterloh, Renz, Schmidt - Sturm, Ustorf, Busch - Y. Seidenberg, Ullmann, Tripp - Gogulla, Hackuert, Wolf - Felski, Fical. Trenér: Uwe Krupp.
Norsko: Grotnes - Holos, Jakobsen, Matts Trygg, Myrvold, Kaunismaki, Odegaard, Ryman - Skroder, M. Hansen, Zuccarello Aasen - Holtet, Ask, Roymark - Spets, Bastiansen, Olimb - Forsberg, Froshaug, Nygard - Skadsdammen. Trenér: Roy Johansen.

Reklama

Související témata: