Hlavní obsah

Den prvního zápasu je tu, aneb když Vampola mluví a Jágr se mu za zády v kapuci směje

BRATISLAVA

Nikdo se ho ještě na nic nezeptal a už mluvil o Jágrovi. Pohoda. Petr Vampola není na soupisce českého týmu před prvním utkáním na mistrovství světa, ale náladu mu to nekazí. Tedy zatím. Věří, že se mezi vyvolené probije. „Hokej je můj život, jsem tady rád s kluky, kdybych tomu nevěřil, tak by to bylo špatný,“ řekl po dnešním rozbruslení před zápasem s Lotyšskem. Zápas Česko - Lotyšsko začíná ve 20:15, přímým přenosem jej vysílá ČT 4 a on-line můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Vampola (vpravo) a Jaromír Jágr na tréninku českého týmu

Článek

Loni Vampolu trenér Vladimír Růžička zařadil v průběhu šampionátu k Jaromíru Jágrovi. A tohle spojení fungovalo. O rok později rodák ze Žďáru nad Sázavou na šanci čeká. Zatím není vepsán na soupisku, kterou určuje v roce 2011 Alois Hadamczik.

„Jsem rád, že jsem tady, ale člověka to trochu mrzí. Minulý rok jsem odehrál celý mistrovství, teď je pozice jiná. Ale takový je hokejový život, věřím, že budu na soupisku zapsaný. Budu dělat vše, aby mančaft šlapal. Ať budu hrát, nebo ne,“ neztrácí naději útočník, který dohrál uplynulou sezónu v Avangardu Omsk, společně s Jágrem, Červenkou a Škoulou.

„Dělám důležitý rozhovor. Už jsem řekl, co jsi dělal včera,“ otočí se Vampola na dveře od šatny. Tam v mikině a s kapucí na hlavě vykukuje spoludruh Jágr, který na něj pokřikuje a výborně se baví. „Počkejte chvíli na mě,“ odvětí náhle Vampola, když se dveře od kabiny pomalu zavírají. Jágr se jen směje. „Takhle toho moc neprodáte,“ ucedí a s úsměvem mizí z dohledu.

Petr Vampola se snaží prosadit před finskou brankou.foto: ČTK/Radek Petrášek

Chvilková polední rozhovorová vsuvka a zpestření před večerním utkáním. „Snažím se na ledě makat a v kabině dělat pohodu, abychom se připravili na zápasy a došli co nejdál. Ale v kabině jsou i jiní, kteří dělají srandu. Letos se sešla zase výborná parta, věřím, že se nám podaří úspěch, ať už tu budu, nebo nebudu,“ povídá devětadvacetiletý forvard, který v pátek viděl poslední třetinu souboje Slovenska a Slovinska.

„Atmosféra byla vynikající. Věřím, že to bude i na naše zápasy. Od nás přijede hodně Čechů, Slováci to podpoří, ale tenhle rok bude zase o kousek vyrovnanější, máme těžkou skupinu,“ dodává Vampola, který si s Jágrem zatím nestihl dát v Bratislavě partičku šachu. Asi mu nechce kazit sebevědomí před prvním zahajovacím kláním...

Reklama

Související témata: