Hlavní obsah

Hadamczik po Rusku: Prohráli jsme, ale převažují pozitivní dojmy

Stockholm

Čeští hokejisté neuspěli ani s druhým velkým soupeřem na mistrovství světa, po porážce s domácím Švédskem nestačili ani na silné Rusko. Přesto mají po zápase s jedním z hlavních favoritů turnaje (0:2) ze své hry lepší pocit a cítí, že má jejich forma stoupající tendenci.

Foto: Petr Josek, Reuters

Trenér Alois Hadamczik na lavičce národního týmu během zápasu s Ruskem.

Článek

"Paradoxně to byl asi náš nejlepší výkon, odehráli jsme dobrých šedesát minut. Při prvním gólu měli Rusové trochu štěstí, další branku dali až v přesilovce pět na tři. "Hráli jsme s nimi vyrovnanou partii, jen nám chybělo koření hokeje a to jsou ty góly," říkal po zápase nejzkušenější útočník týmu Petr Nedvěd.

"Přestože jsme prohráli, tak mám pozitivní dojmy z výkonu našeho mužstva. Přece jen to byl nejsilnější soupeř a musím říct, že naše mužstvo mělo dnes svou tvář," vykládal po nedělním utkání i trenér českých hokejistů Alois Hadamczik. A mrzelo ho jen dvojnásobné oslabení. "Takový faul, který nás pošle do tří, se nemůže stát. Takových zbytečných vyloučení se musíme vyvarovat."

Hadamczik pokračoval ve chvalozpěvech

Jinak však český kouč pokračoval ve chvalozpěvech na výkon svého týmu. "Zlepšili jsme obrannou práci ve středním pásmu a Rusové s tím měli velké komplikace - měli jedno, maximálně dvě přečíslení... Zvolili jsme systém hry, kdy jsme soupeře do ničeho nepouštěli, nevytvořili si na nás žádný tlak," liboval si.

Ačkoliv jsme podruhé prohráli se silným týmem a na turnaji jednoznačně přehráli jen hokejového trpaslíka z Itálie, snaží se Hadamczik trpělivě servírovat optimismus. "Těžko mohu hráčům něco vyčítat. Jejich vůle, přístup a nasazení jsou příkladné," zopakoval už poněkolikáté svou mantru. A nabádá hráče, aby byli pozitivní, že klíčové duely mají ještě před sebou.

Budou k dispozici Němec či Kutlák?

Tým se musel v zápase vypořádat s absencí dvou obránců, jejich stav se však údajně zlepšuje. "Ondra Němec bere antibiotika a sám říkal, že se cítí lépe. Zdeněk Kutlák je také v lepší kondici a zítra půjde do plného tréninku. Pokud bude stačit, tak bude hrát proti Německu. Teď ho třeba hlava nebolí, ale přijde zátěž a může to být problém," komentoval zdravotní stav svých beků trenér.

Reklama