Hlavní obsah

Hokejisté odcestovali na MS v dešti. Jágr dorazil poslední, všichni marodi mají být fit

Praha

V plné síle odletěla hokejová reprezentace ve středu před polednem z Prahy na mistrovství světa do Minsku. Na palubě speciálu bylo všech 27 hráčů, včetně trojice, kterou trochu trápí zdraví. Jaromír Jágr si léči zhmoždění stehenního svalu, Roman Červenka překonává zánět spojivek a Romanu Polákovi odeznívá lehčí chřipka. Ještě dnes večer má národní tým v dějišti šampionátu poprvé trénovat a turnaj pro něj začne pátečním soubojem se Slovenskem.

Česká reprezentace před odletem na MSVideo: Sport.cz

 
Článek

Jágr, který kvůli zranění nedohrál poslední dva přípravné zápasy a v úterý absolvoval jen část tréninku, dorazil na Terminal 3 ruzyňského Letiště Václava Havla jako poslední. „Moc jsem toho za poslední dny nenabruslil, až po ostrém tréninku v Minsku uvidím, jak na tom jsem," přiznal 42letý útočník, jemuž v léčení krevní sraženiny hodně pomohla péče fyzioterapeuta Pavla Koláře.

„Všichni kluci, kteří mají ještě nějaké bolístky, by měli být v pořádku," oznamoval potěšeně lékař národního týmu Tomáš Vyskočil. Hokejistům náladu nevzala složitá dopravní situace v Praze cestou na letiště, ani deštivé počasí. Trenér Vladimír Růžička vítá, že se start turnaje blíží.

„Příprava byla dlouhá, teď už to pomalu začíná, což je dobré. Nervozita trochu je, ale sami jsme zvědavi, co předvedeme. Samozřejmě všichni čekají, co se tam stane, tak snad to bude dobrý," naznačil kouč, jenž se chystá před začátkem turnaje zapsat na soupisku dva brankáře, sedm obránců a dvanáct útočníků.

Těžký trojboj na úvod

Jágr při odhadování síly týmu zdůraznil, že bude záležet především na tom, jak si sednou hráči v jednotlivých útocích. „Zatím jsme měli jen jeden trénink kompletní, někteří kluci přiletěli ze zámoří před dvěma třemi dny. Určitá aklimatizace bude potřeba, ale máme sedm zápasů ve skupině na to, abychom se dostali do čtvrtfinále a připravili se dobře na něj, protože to bude nejdůležitější zápas na mistrovství světa," řekl Jágr.

Růžičku nestraší ani mimořádně obtížný začátek mistrovství. Slovensko, Švédsko, Kanada, to bude náročný trojboj ve čtyřech dnech. „Až pak přijdou papírově lehčí soupeři, ale nesmíme nikoho podcenit. Budeme se snažit vytvořit si pohodu a dostat do mužstva takový ten klid, aby se dalo dohromady jako jeden chlap a s dobrou partou se výsledek může dostavit. Hra musí každopádně vycházet z dobré práce v obraně, vpředu snad nějaké góly dáme," uvažoval.

Jak skončí česká reprezentace na MS v Minsku?
Získá zlato
50,1 %
Získá stříbro
4,2 %
Získá bronz
15 %
Skončí čtvrtá
2,8 %
Skončí ve čtvrtfinále
22,3 %
Nepostoupí ze skupiny a odjede s ostudou
5,6 %
Celkem hlasovalo 64569 čtenářů.

Reklama