Hlavní obsah

Nejdřív focení, pak kratičký trénink. Jágr z ledu odešel po minutě, ostatní ho brzy následovali

Jan Škvor (Minsk)Sport.cz

Naskákali na ledovou plochu, výjimečné ale nemuseli poslouchat rady hlavního kouče Vladimíra Růžičky, nýbrž Slavomíra Lenera. Česká hokejová reprezentace totiž před dnešním tréninkem absolvovala společné focení a právě generální manažer mužstva se chopil organizování „zasedacího pořádku“. I kvůli nedělní výhře nad Norskem panovala v českém táboře dobrá nálada, tradičně šprýmoval i útočník Jaromír Jágr.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Focení českého národního týmu na tréninku.

Článek
Fotogalerie

Ten se při focení posadil spolu s dalšími zkušenými hráči a trenéry do spodní řady na připravenou židli, a když zvuk cvakajícího fotoaparátu utichl, úsměv mu hrál od ucha k uchu.

Zatímco většina jeho spoluhráčů bruslila ke střídačce, aby zápasové dresy vyměnila za ty tréninkové, Jágr dál zůstával sedět na židli a k mantinelu se nechal dovézt fyzioterapeutem Pavlem Kolářem, který jeho „povoz" postrkával dopředu. „Co děláš, ještě víc mě roztlač. Potřebuju nabrat pořádnou rychlost," chechtal se na Koláře, když jej uznávaný profesor odstrčil naposledy.

Jágr pak na sebe navlékl bílý tréninkový dres, který nosí členové první formace, a vrátil se na led, aby s mužstvem absolvoval trénink, který měl podle původních předpokladů trvat hodinu. Jenže dvaačtyřicetiletý forvard už po minutě tréninkovou plochu arény Čižovka opustil a zamířil do kabiny.

Jágr zraněný není, uklidňoval Růžička

„Byli jsme tak domluvení, Jarda rozhodně není zraněný," uklidňoval pak kouč Vladimír Růžička, že start legendy v úterním utkání s Francií není ohrožený. Zbytek týmu Jágra následoval po zhruba čtvrt hodině. „Kdybychom se dneska nefotili, na led bychom možná ani nešli. V sobotu i neděli jsme hráli, tak jsem chtěl, aby dnešní den byl trošku volnější. Kluci byli po zápase s Nory docela vyždímaní, někteří si navíc v minulém týdnu prošli i střevními problémy. Tohle všechno strašně unavuje," vysvětloval Růžička kraťoučký trénink.

„Zaměřili jsme se na něm na hru ve středním pásmu, abychom ji do kluků dostali. Protože moc tréninků tu opravdu nemáme," řekl trenér. Složení útoků i obran zůstalo stejné jako v duelu s Norskem, jen místo Jágra se na pravém křídle první formace točili Jakub Petružálek s Martinem Růžičkou.

Na soupisku dnes bude dopsán Francouz

V úterním utkání s Francií bude sestava totožná s tou proti Norům, pohromadě tedy zůstane i druhý útok Vondrka, Červenka, Klepiš, se kterým Růžička moc spokojený nebyl. „Dáme jim ještě šanci, ale jen chvilku," usmál se kouč, a před Francií se má na pozoru. „Je to nevyzpytatelný soupeř, do zápasu musíme jít s obrovskou pokorou. Porazili Slovensko i Kanadu, hrají velice dobře."

V průběhu dneška vedení českého týmu dopíše na soupisku třetího brankáře Pavla Francouze, poslední volné místo zaplní po zápase s Francií buď útočník Martin Růžička, nebo obránce Lukáš Kovář.

Reklama

Související témata: