Hlavní obsah

Hanzl čaroval při nájezdech a je překvapením nominace. Paříž je pro mě splněným snem, říká

České Budějovice

Na budějovickém turnaji dal vítězný gól českých hokejistů proti Finům a Robin Hanzl mohl rozhodnout také nedělní poslední duel evropské hokejové tour s Ruskem. Dvakrát při nájezdovém rozstřelu překonal gólmana Sorokina, potřetí už na něj ale nevyzrál a nakonec po sedmé sérii slavila sborná bonusový bod za výhru 4:3 po nájezdech.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Robin Hanzl z ČR dává gól brankáři Ruska Iljovi Sorokinovi v samostatných nájezdech.

Článek

„U prvního nájezdu jsem věděl hned, co budu dělat, ale vyšlo mi to jen tak tak. Gólman zůstal na správné straně, ale povedlo se mi puk ještě pověsit do růžku," přiblížil Hanzl svůj bekhendový blafák.

Dvakrát a dost

Češi v tu chvíli sahali po výhře, jenže kapitán Kovář potom vyprášil jen betony Sorokina a šikovný Dadonov se zasloužil o prodloužení rozstřelu. Pořadí se pak otočilo a Hanzl musel odpovídat na gól Guseva. „Čekal jsem na pohyb brankáře, a když jsem viděl, že si nechal místo mezi betony, tak jsem mu to tam poslal," přiblížil 28letý litvínovský útočník.

V přípravě rozhodl nájezdy při utkání s Německem v Mannheimu, na budějovickém ledě se ale i po jeho druhém úspěšném pokusu pokračovalo a do třetice už Hanzlovo čarování nevyšlo. „Mrzí to, mohli jsme mít i ruský skalp. Nájezdy ale pak šly tak rychle za sebou, že jsem ani nestačil promýšlet třetí variantu zakončení. Dva se mi podařilo dát, takže bylo asi logické, že mě trenér zkusí zase," líčil Hanzl.

Národní tým měl jisté prvenství v turnaji už před zápasem, o vítěznou tečku za přípravou se ale nepostaral. „Škoda, že jsme udělali tři chyby, které Rusové potrestali a pokaždé nám vzali vedení," litoval Hanzl, jenž se stal asi největším překvapením nominačního boje. Zaujal schopnostmi v koncovce i důrazem v brankovišti, dobře odváděl i defenzivní úkoly.

Splněný sen

„Cítil jsem, že patří mezi hráče na hraně nominace. Snažil jsem se na to předem moc nemyslet, čím víc si takové myšlenky člověk připouští, tím víc to svazuje ruce, což není dobré," uvažoval Hanzl.

Až téměř hodinu po skončení bitvy s Rusy v kabině uslyšel, že si cestu do Paříže vybojoval. „Pro mě splněný sen. Třeba trenér přihlédnul i k tomu, že mi šly nájezdy. Na začátku sezóny bych ani nečekal, že budu v reprezentaci a teď se to vyvinulo tak, že pojedu na mistrovství," vykládal Hanzl, který debutoval v reprezentaci teprve loni v listopadu na turnaji Karjala.

„Nevím, jestli zraju věkem, ale jsem rád, že si mě trenéři všimli. Do přípravy jsem šel jen s tím, že si trochu prodloužím sezónu, už čtvrtý týden jsem tady nad plán a vše si maximálně užívám. Žádné plány mě nečekanou cestou na šampionát nepadají, na květen jsem ani neměl vymyšleno," doplnil Hanzl.

Teď bude ještě doufat, že se v Paříži vejde na soupisku, i když na postu centra je v národním týmu aktuálně dost přetlak a to se ještě připojí Plekanec. „Mně už ale zní krásně, že poletím, i když ohledně účasti nemám nic jistého," uvažoval.

Reklama

Související témata: