Hlavní obsah

Slovensko - Francie 3:1Slováci porazili Francii a jsou blíže čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Bondra 1 : 0
23. Buc 2 : 0
34. Claireaux 2 : 1
60. Čajkovský 3 : 1
Záznam online reportáže

Kodaň

Hokejisté Slovenska porazili ve svém čtvrtém zápase na mistrovství světa v Kodani Francii 3:1 a druhou výhrou zvýšili své šance na postup do čtvrtfinále. Gólem a dvěma asistencemi se na tom podílel útočník Dávid Buc. Slováci mají aktuálně sedm bodů a jsou čtvrtí ve skupině A, Francie je se třemi body šestá.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Slovák David Buc se dělí se spoluhráči o radost z gólu proti Francii.

Článek
Fotogalerie

Do slovenské branky se vrátil uzdravený Čiliak, moc práce ale neměl. V 5. minutě se sice Treilleho střela otřela o brankovou konstrukci, více práce měl však jeho protějšek Hardy.

Skóre se poprvé změnilo v 6. minutě, kdy přečíslení dva na jednoho vzorově zakončil Bondra. Slováci poté nevyužili tři přesilové hry, ve 23. minutě ale zvýšili náskok. Hardyho překonal pohotově dorážející Buc.

Čiliak čekal na první zákrok ve druhé třetině až do první francouzské přesilovky. Ještě v ní neinkasoval, ale ve 34. minutě ho prostřelil Claireaux a zdramatizoval duel. Vyrovnat se ale Francouzům nepodařilo, i když ve třetí části měli několik slibných šancí.

Poslední slovo měl nakonec při power play soupeře povýšené vyloučením Marcinka obránce Čajkovský. Krátce předtím skóroval i Nagy, rozhodčí však jeho branku po přezkoumání odvolali.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Skupina A (Kodaň):
Slovensko - Francie 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Bondra (Buc, Svitana), 23. Buc (Svitana, Bondra), 60. Čajkovský (Buc) - 34. Claireaux (Perret, Janil). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Jeřábek (ČR) - Jensen (Dán.), Kilian (Nor.). Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5855.
Slovensko: Čiliak - Čajkovský, Sekera, Ďaloga, Graňák, Jaroš, Fehérváry, Jánošík, Grman - Jurčo, Krištof, Nagy - Bakoš, Hovorka, Haščák - Svitana, Buc, Bondra - Kudrna, Marcinko, Cingel. Trenér: Craig Ramsay.
Francie: Hardy - Manavian, Auvitu, Hecquefeuille, Chakiachvili, Janil, Raux - Fleury, S. Da Costa, Rech - T. Da Costa, Guttig, Treille - Claireaux, Texier, Douay - Perret, Ritz, Leclerc - Lamperier. Trenér: Dave Henderson.

Reklama

Související témata: