Hlavní obsah

Reprezentace bez asistentů! Jalonen přišel i o Zábranského, na střídačku tak vezme svého krajana

Libor Zábranský bude dnes chybět na střídačce českého hokejového nároďáku v utkání proti Slovensku ve Spišské Nové Vsi. Asistent trenéra Jalonena byl vyhodnocen jako rizikový kontakt a výsledek svého čtvrtečního PCR test na covid bude znát až večer. A protože druhý z asistentů Martin Erat pobývá toho času v USA, s Finem Jalonenm bude stát na střídačce jeho krajan Kalle Kaskinen, jeden z videokoučů hokejové reprezentace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent trenéra hokejové reprezentace Libor Zábranský.

Článek

V českém týmu, který se tento týden v Ostravě připravoval na dva zápasy Euro Hockey Challenge proti Slovákům (dnes ve Spišské Nové Vsi a v sobotu v Trenčíně), se první případy pozitivně testovaných na covid objevily v úterý. Obránce Michal Jordán i tiskový mluvčí Ondřej Kalát se od týmu odpojili a měli by se k něm znovu vrátit příští úterý před Českými hrami v Ostravě.

I proto nároďák testuje všechny rizikové kontakty a jakákoliv další podezření chce raději prověřit. Proto dnes absolvoval PCR test i Zábranský. A jelikož výsledky nebudou známy do startu čtvrtečního utkání, do Spišské Nové Vsi s mužstvem neodcestoval a na střídačce nebude. Pokud bude výsledek negativní, připojí se Zábranský zpět k týmu v pátek před tréninkem v Trenčíně.

Na střídačce ve čtvrtek bude scházet i druhý z asistentů Martin Erat, jenž podle předchozí domluvy odcestoval na několik dní za rodinou do Spojených států amerických. Kari Jalonen si tak ve Spišské Nové Vsi bude muset na střídačce vystačit jen se svým krajanem Kallem Kaskinenem, jenž v realizačním týmu figuruje spolu s Jiřím Horáčkem jako videotrenér.

Právě Kaskinen s Horáčkem vedli pondělní úvodní trénink nároďáku v Ostravě v době, kdy Jalonen se Zábranským a generálním manažerem Petrem Nedvědem odcestovali do Třince sledovat první finále extraligového play off mezi domácími Oceláři a pražskou Spartou.

Čtvrteční zápas Slovensko - Česko začíná ve Spišské Nové Vsi v 17:30, podrobnou online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama