Hlavní obsah

Cítil z týmu nervozitu. Zklidnění přišlo od druhé třetiny, ulevilo se Jalonenovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedal na sobě nic znát, přestože český tým čekal při úvodním vystoupení na MS v Tampere na gól až do 28. minuty. Finský kouč Kari Jalonen nezapochyboval, že jeho premiéra na české střídačce při šampionátu bude vítězná, i když pozoroval na svých svěřencích v první polovině utkání s Velkou Británií dost velkou nervozitu. Nakonec slavil výhru 5:1.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kouč hokejové reprezentace Kari Jalonen slaví na MS první výhru. Češi zdolali Brity.Video: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Lukáš Dostál v 21 letech debutoval na MS. Jak ho hodnotí experti v pořadu PŘÍKLEP EXTRA?

Jiříček nejmladším obráncem, který skóroval za národní tým na MS. Jak ho tipuje expert na draft? Diskuse z pořadu PŘÍKLEP EXTRA.

Švédi naskočili do turnaje pouze s 15 bruslaři. Jak vidí experti jejich nadcházející souboj s Čechy v pořadu PŘÍKLEP EXTRA?

V pořadu PŘÍKLEP EXTRA jsme vyhlašovali nejlepšího hráče utkání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih utkání Švédsko - Rakousko

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih utkání Dánsko - Kazachstán

Věřil jste, že se mužstvo včas uklidní?

Kluci vypadali v první třetině hodně nervózní. Rozumím tomu, tohle přináší první zápas na velkém turnaji. Bylo tam hodně špatných přihrávek, puk přeskakoval hokejku. Zdálo se mi, že led není moc dobrý, bylo tam dost sněhu. Finové říkali v pátek to samé, zřejmě jim musím dát za pravdu.

Šlo tedy hlavně o to dát rychle gól?

Po pauze se dostavilo určitě zklidnění, začali jsme hrát naši hru a líbilo se mi, jak jsme zvládli druhou a třetí třetinu. Tam jsme předvedli způsob, jakým chceme hrát a zamlouvá se mi i konečný výsledek.

Jaká jste volil první slova po zápase v kabině?

Pogratuloval jsem klukům ke třem bodům. Po zápase mám zásadu, že raději moc nemluvím na hráče. Mají dobrý pocit z vítězství, nechci jim ho kazit. Čas na detailní analýzu teprve přijde.

Říkal jste, že reprezentanti byli ze začátku dost nervózní. Přeskočilo to i na vás?

Možná trošku, ale držel jsem se na pozitivní vlně. Líbila se mi chemie všech čtyř našich útoků, zahrály dobře a vytvářely si šance. Nejen výborný brankář Dostál, ale také další mladí kluci jako Jiříček či Blümel si tento den zapamatují na celý život

Chtělo to velkou odvahu nasadit debutujícího gólmana?

Líbil se mi už v tréninku a taky v zápase odvedl dobrou práci. Svou jistotu při zásazích nepřipustil komplikace, dal nám možnost vyhrát zápas. Měli jsme plán, že právě on začne chytat a teď ještě musíme popřemýšlet, kdo bude chytat zítra proti Švédsku.

Sledoval jste první vystoupení Švédů, které dost potrápilo Rakousko?

Ne, dostanu detailní informace od videokouče. Neměl jsem ještě čas přemýšlet o Švédech, koncentroval jsem se na naše úvodní vystoupení, ale je jasné, že s nimi to bude dost odlišný zápas než proti Britům. Dnes jsme měli po většinu času puk na holích, v neděli večer to bude více o defenzivě.

Reklama