Hlavní obsah

Další David z NHL. Kämpf dostal svolení a míří na mistrovství světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Davidu Pastrňákovi, který se k hokejové reprezentaci připojí už ve středu, jen o den později dorazí do Tampere další David z NHL. Bude jím útočník Kämpf, jenž definitivně prošel lékařskou prohlídkou klubu Toronto Maple Leafs, a mohl by naskočit už do čtvrtečního duelu proti Lotyšsku (19.20). „Bude záležet na dohodě s trenéry,“ řekl generální manažer Petr Nedvěd.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

David Kämpf (64) z Toronta a Nikita Kučerov (86) z Tampy Bay.

Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - Že by měl 27letý útočník, který posledních pět sezon strávil v NHL, na šampionát dorazit, informoval Nedvěd už v úterý. Tehdy však ještě neměl stoprocentní jistotu, že hráč dostane od klubu svolení. V noci na středu se ale tak stalo. „David je vynikající hráč do obrany i útoku. Ukazoval to celou sezonu v Torontu. Hraje proti těm nejlepším lajnám soupeře a je to přesně hráč, kterého potřebujeme," uvedl Nedvěd.

Pro Kämpfa to bude premiérová účast na MS, a právě pro něj drželo vedení reprezentace poslední volné místo na soupisce. I proto dějiště šampionátu nyní opouštějí útočníci Petrové Holík a Kodýtek, kteří se s týmem připravovali, ale nebyli zapsaní v sestavě. „Oběma hráčům moc děkujeme za profesionální přístup a za jejich práci, kterou odvedli v průběhu celé přípravy i tréninků tady v dějišti mistrovství," řekl Nedvěd.

Tým má po úterním zpackaném zápase s Rakouskem ve středu dobrovolný trénink. Do arény se odpoledne vydá zhruba deset hráčů, mezi kterými by měl být také David Pastrňák. Jeho plánovaný přílet je po obědě finského času.

Reklama

Související témata: