Hlavní obsah

Darebáci! IIHF leze Americe do zadku! kritizoval olympijský šampion odebrání MS v hokeji Rusku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokej je v Rusku silným nástrojem propagandy, tak i proto rozhodnutí odebrat mu pořadatelství světového šampionátu v roce 2023 vyvolalo v zemi obrovskou vlnu nevole. Dost ostře se k situaci vyjádřil dvojnásobný olympijský vítěz a bývalý útočník Alexandr Koževnikov. Lízat pr*el Americe! vzkazuje Mezinárodní hokejové federaci IIHF.

Foto: @spartak_hc, Twitter

Bývalý útočník Alexandr Koževnikov se tvrdě obul do IIHF.

Článek

IIHF po dlouhých dohadech v úterý oznámila, že světový šampionát v ledním hokeji v roce 2023 se v Rusku konat nebude. V Petrohradu, tedy městě, které mělo být hlavním dějištěm mistrovství, se dokonce staví nová hala, ale kvůli ruské agresi na Ukrajině je nemyslitelné, aby se šampionát v zemi agresora konal.

„No, aspoň že ta hala nám zůstane," posteskl si prý bývalý dlouholetý kapitán sborné Vjačeslav Fetisov. Ostře se k situaci vyjádřil olympijský šampion z roku 1984 a 88 Alexandr Koževnikov, který představitele IIHF nazval darebáky.

Foto: Oficiální web IIHF: www.iihf.com

Takto má vypadat hokejová hala v Petrohradu. Bude největší na světě.

„Jak jinak je nazvat? Tohle je neskutečný bordel. IIHF nejde o sport, ale hlavně o politiku," uvedl s tím, že prý hlavním cílem je potěšit soupeře. „Lízat zadek Americe! Ale turnaj jako takový je nezajímá," nebral si servítky Koževnikov.

Nechápe, co si federace myslí, že zákazem dosáhne. „Počkejte, až se ještě pokusí z turnaje vyloučit náš národní tým," pokračoval. Ruští a běloruští hokejisté se aktuálně nemohou zúčastnit letošního šampionátu a zákaz jejich účasti na dalším mistrovství sice ještě oficiálně potvrzen není, ale v současné situaci je nemyslitelné, aby se tak nestalo.

„Všechno záleží na našich klucích na Ukrajině. Jakmile vše skončí, všichni se uklidní a účast Ruska na všech soutěžích bude obnovena," myslí si Koževnikov.

Reklama

Související témata: