Hlavní obsah

Poslední naděje zhasla, Hertl nároďák neposílí. Obrovská ztráta, přiznal Nedvěd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do poslední chvíle věřili, že jeho příjezd nakonec klapne, přestože signály, že spíše dojde na nepříznivou variantu, převažovaly. A ty se bohužel potvrdily. Hokejový útočník Vegas Tomáš Hertl českou hokejovou reprezentaci na domácím mistrovství světa neposílí.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Tomáš Hertl se k českému výběru na domácím šampionátu nepřipojí

Článek

„Tomáš Hertl se bohužel k mužstvu nepřipojí. Měl zájem přijet, byli jsme domluvení, ale klub nám to neumožnil,“ pokrčil rameny v úterý odpoledne před prvním tréninkem v pražské O2 areně generální manažer nároďáku Petr Nedvěd.

Třicetiletý Hertl si na konci ledna ještě v dresu San Jose poranil koleno, musel podstoupit operaci a více než dva měsíce nemohl hrát. Na začátku března byl zároveň vyměněn do Vegas.

„Jeho zranění do určité míry teď hrálo roli, ale zároveň je Tomáš pro Vegas investice na dalších šest let. Sice odehrál play off; něco kolem dvaceti minut na zápas; ale koleno není stoprocentní. Tak nějak jsem tušil, že Vegas se k jeho účasti na MS postaví záporně a nebudou ho chtít pouštět na MS,“ prozrazuje Nedvěd.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Hertl se tak své páté účasti na světovém šampionátu nedočká. „Je to pro nás obrovská ztráta. Těšili jsme se na něj, ale bohužel. Musíme to respektovat,“ dodal Nedvěd.

Pozitivnější zprávy měl GM národního týmu ohledně jiného útočníka Davida Kämpfa, jehož Torontu o víkendu skončila sezona po vyřazení od Bostonu. „David prošel zdravotní prohlídkou a je na cestě. Ve středu odpoledne by měl být v Praze a ve čtvrtek se k nám připojí na tréninku,“ prozradil Nedvěd. Kämpf by tak teoreticky mohl o den později nastoupit do úvodního zápasu Čechů na MS proti Finům.

I s Kämpfem je v aktuálním kádru reprezentace 15 útočníků, jeden tedy bude muset z kola ven, až forvard Maple Leafs dorazí. „Necháme si to pro sebe. Ale víme, kdo to bude,“ připustil Nedvěd.

Už se těší až šampionát odstartuje. „Doteď to pro nás bylo stresové období. Měli jsme v kádru hodně hráčů a byli jsme v určité nejistotě. Ta už teď, doufejme, z hráčů opadne a soustředíme se na Finy,“ uzavřel Nedvěd.

  USA - Kazachstán dnes 16 : 20
20240519T16 : 20:00+0200
USA vs. Kazachstán
USA vs. Kazachstán
USA
Kazachstán
  Norsko - Rakousko dnes 16 : 20
20240519T16 : 20:00+0200
Norsko vs. Rakousko
Norsko vs. Rakousko
Norsko
Rakousko
  Slovensko - Lotyšsko dnes 20 : 20
20240519T20 : 20:00+0200
Slovensko vs. Lotyšsko
Slovensko vs. Lotyšsko
Slovensko
Lotyšsko
  Švýcarsko - Kanada dnes 20 : 20
20240519T20 : 20:00+0200
Švýcarsko vs. Kanada
Švýcarsko vs. Kanada
Švýcarsko
Kanada
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.