Hlavní obsah

Hertl posílí reprezentaci na MS. Naopak Zacha nároďák znovu odmítl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psal se rok 2015 a probíhalo domácí mistrovství světa. Tehdy naposledy se hokejista San Jose Tomáš Hertl představil v reprezentačním dresu. To se má teď; po sedmi letech; změnit. Osmadvacetiletý útočník, který před necelými dvěma týdny podepsal se Sharks nový osmiletý kontrakt s celkovým příjmem 65,1 milionu dolarů, slíbil svou účast na šampionátu ve Finsku generálnímu manažerovi nároďáku Petru Nedvědovi.

Foto: Neville E. Guard, Reuters

Tomáš Hertl by se měl představit na letošním MS.

Článek

„Hertlík mi mistrovství potvrdil, má chuť reprezentovat. Volali jsme si, jsme domluveni, z toho mám radost," řekl deníku Sport Nedvěd ze zámoří, kde komunikuje s případnými posilami českého týmu pro MS.

San Jose do vyřazovacích bojů NHL nepostoupí a Hertl, který je s 54 body za 26 gólů a 28 asistencí jeho druhým nejproduktivnějším hráčem, by byl pro národní tým velkou posilou. Rodák z Prahy už ve své kariéře startoval na třech MS (2013-2015), medaili ale nezískal. Za reprezentaci odehrál 37 zápasů a vstřelil pět branek.

Zájem má Nedvěd i o trio Čechů působících v Detroitu, kterého se; stejně jako Sharks; boje o Stanleyův pohár týkat nebudou. Jde o obránce Filipa Hronka a útočníky Jakuba Vránu s Filipem Zadinou. Se všemi již generální manažer na téma šampionátu mluvil.

V kontaktu je i s bostonskými Davidem Pastrňákem a Tomášem Noskem. Bruins však v play off nebudou chybět a můžou navíc dojít daleko. Pak by varianta s MS pochopitelně padla. V opačném případě jsou ale cestě do Tampere nakloněni.

Naopak už teď je jisté, že reprezentaci neposílí útočník New Jersey Pavel Zacha. Ten se z MS omluvil už poněkolikáté. Tentokrát mu prý šampionát kvůli končící smlouvě u Devils a riziku zranění na MS nedoporučil jeho agent.

„Je docela k zamyšlení kontrast v Pastově přístupu a Pavlem Zachou, který pozvánku do reprezentace poněkolikáté odmítl. Pasta, který nad ničím nespekuluje a pokud to jen trochu jde, přijede. Navíc neřeší, jestli má v tu dobu smlouvu, nebo nemá," dodal Nedvěd.

Reklama

Související témata: