Hlavní obsah

Jalonenova první nominace. Jaká je domluva s Krejčím pro MS?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen zveřejnil spolu s generálním manažerem týmu Petrem Nedvědem svou první nominaci. Na úvodní kemp před MS ve Finsku pozval do Plzně tři brankáře, osm obránců a 13 útočníků. Nároďák se bude v západočeské metropoli připravovat od pondělí do čtvrtka a absolvuje během té doby sedm tréninků.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Nový hlavní trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen při sledování extraligových zápasů.

Článek

Ve 24členném výběru figuruje devět nováčků - brankáři Stezka, a Pavlát, obránci Kučeřík, Kaňák, Demel a útočníci Lang, Bambula, Navrátil a Fridrich.

Nejzkušenějším hráčem je naopak s 83 straty za nároďák obránce Jordán. Ze současného kádru si na únorových ZOH zahrál obránce Knot, další z beků Ščotka byl v Pekingu jen coby náhradník. Všichni tři jsou jedinými krajánky ve výběru.

„Pro první část přípravného kempu jsme se snažili vybrat správný mix mladých hráčů, kteří by měli být budoucností reprezentace, a zkušených hokejistů, kteří mají aktuálně formu na to poprat se o finální nominaci na světový šampionát," řekl Nedvěd.

Komunikace mezi ním a Jalonenem probíhá v posledních dnech na dálku, protože generální manažer je aktuální na inspekční cestě v zámoří.

„Mým cílem je potkat se tu s co nejvíce českými hráči v NHL a jednat s nimi o jejich případné účasti na MS. Kari zase postupně objíždí extraligové stadiony, kde sleduje hráče, kteří také přicházejí v úvahu pro nominaci do reprezentace. Jsme spolu v takřka denním kontaktu a vše spolu konzultujeme," uvedl Nedvěd.

Vedení reprezentace také sleduje vyřizovací boje ve všech hlavních evropských soutěžích domácí extraligy. „Máme společný seznam hráčů, které jsem připraven oslovit, jakmile jejich týmy skončí v play-off," řekl generální manažer.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

David Krejčí z Olomouce po konci Hanáků v play off.

Do přípravy národního týmu by se v následujících týdnech měli zapojit ještě tři další hráči se zkušenostmi z reprezentace, kterým už sezona skončila – olomoucký útočník David Krejčí a obránci Jakub Krejčík z Dinama Minsk a Lukáš Klok z Nižněkamsku.

„S Davidem jsme se dohodli, že se teď několik týdnů bude připravovat individuálně a k národnímu týmu by se měl připojit jeden až dva týdny před začátkem mistrovství světa," prozradil Nedvěd.

„Lukáš Klok doléčuje drobné zranění, ale do přípravy by se měl zapojit během následujících 14 dnů. Podobně jako Jakub Krejčík, který se připojí po splnění klubových povinností," uzavřel.

Další sraz začne v neděli 3. dubna ve Znojmě, kde se národní mužstvo o tři dny později střetne v prvním přípravném duelu před MS s Rakouskem. Odveta je naplánována na pátek 8. dubna v Linci.

Nominace reprezentace na první část přípravy před MS
Brankáři:
Aleš Stezka (Vítkovice)
Štěpán Lukeš (Karlovy Vary)
Dominik Pavlát (Plzeň)
Obránci:
Radek Kučeřík (Brno)
Vojtěch Budík
David Jiříček
Lukáš Kaňák (všichni Plzeň)
Patrik Demel (Litvínov)
Jan Ščotka (Jyväskylä/Fin.)
Ronald Knot (Nižněkamsk/KHL)
Michal Jordán (Chabarovsk/KHL)
Útočníci:
Ondřej Beránek
Jiří Černoch
Jakub Flek
Jan Hladonik (Karlovy Vary)
Petr Holík
Luboš Horký (oba Brno)
Petr Kodýtek
Martin Lang (oba Plzeň)
Patrik Zdráhal (Litvínov)
Jan Bambula
Jakub Navrátil (oba Olomouc)
Petr Fridrich
Dominik Lakatoš (oba Vítkovice)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články